Silkgrain inšpirácie a receptúry Silkgrain inšpirácie a receptúry

Zbojnícky bochník so Silkgrain Onion Garlic

SILKGRAIN ONION GARLIC= Mr. Korn Onion Garlic Varená obilná zápara s chuťou cibule a cesnaku - zmes na výrobu chleba a pečiva a špeciálnych pekárskych výrobkov ako sú posúchy, pagáče a pod. Celé kúsky obilnín sú vopred uvarené, zakyslené a s prídavkom soli a prírodného kvasu. Bez pridania prídavných látok. Osobitá chuť a vôňa hotových výrobkov. Ľahko stráviteľný výrobok vďaka technológii spracovania varením. V tejto receptúre s použitím NON-E Premiumback si ju vychutnáte ako výnimočne chutný posúch, ktorý je ideálny ako príloha napr. ku grilovaným špecialitám, mäsku, posedeniu pri pive a pod. Nakoľko chuť cibuľovo-cesnakovej zápary je neskutočne prepracovaná a vyvážená dozdobenie je na Vás: Dekor Slniečko, Seedmix, alebo klasická slaná podoba za použitia kombinácie hrubej soli a rasce alebo sezamu. Posúch môžete taktiež potrieť cesnakovou pastou rozrobenou s olejom a soľou.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 100 % pšeničná múka T 512
50 % Silkgrain Onion Garlic (cibuľovo-cesnaková zápara)
1 % NON-E Premiumback
4 % čerstvé droždie
2 % soľ
50 % voda cca
Dozdobenie: 6 % Dekor Slniečko, Seedmix, sezam, ľan, cibuľa/soľ a pod.

Technologický postup

Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta je 26 - 28°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

Zo surovín zamiesime cesto ktoré rozvážime na požadovanú hmotnosť. Cestové kusy následne tvarujeme do bochníka a necháme oddýchnuť.

Rozdelíme na deličke a potom rozdelený pres oddelíme na polovicu po 15 kusov a dáme kysnúť. Po nakysnutí dekorujeme posypom a dáme piecť.

Kysnutie: 45 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

II. 220 °C, bez pary, zatvorený odťah, 20 minút,

III. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

Pres o hmotnosti 1750 g delíme na 30 dielnej deličke a po delení rozdelíme priečne na polovicu- čo je základ Zbojníckeho bochníka.

Zbojnícky bochník so Silkgrain Onion Garlic