Tekvicovo-mrkvová šatka so špenátovou náplňou
Tekvicovo-mrkvová šatka so špenátovou náplňou
Žiadaná kombinácia plundrovej šatôčky a chutnej zeleninovej náplne od Zeelandie. Náplň je v aktuálnom trende spotrebiteľov po PLANT-BASED - zeleninových výrobkoch - s bohatým obsahom špenátu a brokolice až 70 %. Plundra je vyrobená so zeleninovej zápary Silkgrain pumpkin carrot (tekvica mrkva).
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 100 | % | Pšeničná múka T 512 |
40 | % | Silkgrain pumpkin carrot | |
1 | % | NON-E Premiumback | |
8 | % | čerstvé droždie | |
5 | % | cukor kryštál | |
1,8 | % | jedlá soľ | |
41 | % | voda cca | |
Na prevaľovanie: | 40 | % | Zeel. margarín ťažný-pláty |
Náplň: | 90 | % | Špenátová náplň s brokolicou |
Dozdobenie: | 5 | % | Tekutá vaječná melanž |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 21 - 22°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.
Zo surovín zamiesime cesto ktoré prekladáme ťažným margarínom systémom 3-4-3, medzi druhou
lamináciou necháme cesto odležať v chlade. Finálny plát cesta o hrúbke cca 3,5 mm, vykrojíme štvorce o rozmere 10x10 cm,
naplníme náplňou a uzavrieme do trojuholníka. Ukladáme na plechy, dáme nakysnúť a pečieme.
Kysnutie: 60 - 80 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
- 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
- 220 °C, bez pary, zatvorený odťah, 11 minút,
- 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 4 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
pre 100 ks á 100 g výrobku s náplňou.