Cereálny mazanec s Korent Vanilla a Silkgrain Sonnen Müsli
Cereálny mazanec s Korent Vanilla a Silkgrain Sonnen Müsli
Chutný cereálny mazanec bohatý na cereálie a semienka ako je ovos, chia, quinoa, konopné semienko, sezam, slnečnicu a prírodný ovsený kvas.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 100 | g | Pšeničná múka T 512 |
10 | % | Korent Vanilla | |
30 | % | Silkgrain Sonnen Müsli | |
7 | % | Zela Delikates | |
12 | % | cukor kryštál | |
0,3 | % | jedlá soľ | |
8 | % | čerstvé droždie | |
35 | % | voda cca | |
Na potretie pred pečením: | 7 | % | Tekutá vaječná melanž |
Dozdobenie: | 5 | % | hobľované mandle |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 26 – 28 °C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.
Zo surovín okrem Zela Delikates zamiesime cesto, v druhej polovici miesenia pridáme Zela Delikates a domiesime cesto. Cesto po vymiesení rozdelíme na jednotlivé navážky, vytvarujeme do tvaru bochníka a necháme vyzrieť. Po vyzretí cesta vygúľame bochníky a ukladáme na plechy. Po nakysnutí mašľujeme vaječnou melanžou, v strede narežeme kríž, povrch dekorujeme hobľovanými mandľami, dáme do pece a pečieme pri otvorenom odťahu.
Pres 1700 g - je na 5 ks mazancov- po upečení á 300 g (navážka 360 g).
Kysnutie: 45 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
- 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty,
- 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,
- 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 16 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.