Müsli ovocná plundra s marhuľovým gélom
Müsli ovocná plundra s marhuľovým gélom
Vyskúšajte aj sladké variácie so záparou Silkgrain Sonnen Müsli - a získajte viac z predaja zápary vo Vašich predajniach. Výrobky majú vyššiu pridanú hodnotu, sú dlho čerstvé a veľmi chutné - či už z nich pripravíte muffin, jemné pečivo alebo plnené plundrové pečivo.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 100 | % | Pšeničná múka T 512 |
50 | % | Silkgrain Sonnen Musli | |
15 | % | Nordix croissant 15 | |
5 | % | Zeelandia margarín Zeelback | |
10 | % | Kryštálový cukor | |
1 | % | soľ | |
7 | % | čerstvé droždie | |
44 | % | voda cca | |
Na prevaľovanie: | 42 | % | Zeel. marg. ťažný-pláty |
Náplň: | 110 | % | Marhuľový gél |
Dozdobenie: | 5 | % | Tekutá vaječná melanž |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 27 – 28 °C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.
Cesto prekladáme ťažným margarínom 3-4-3, po druhom preložení dáme odležať do chladu. Finálny plát cesta je 3,5 mm. Z cesta vykrojíme tvary podľa požiadavky, naplníme marhuľovým gélom a uzavrieme. Výrobky dáme nakysnúť do kysiarne, po nakysnutí potrieme vaječnou melanžou a pečieme.
Kysnutie: 60 - 70 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
- 220 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
- 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 4 minúty,
- 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 8 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
pre navážku 108 g (76 g cesto + 31 g náplň + 1 g vaječná melanž) - výrobok po upečení á 90 g.