Müsli chlieb so Silkgrain Sonnen Müsli
Müsli chlieb so Silkgrain Sonnen Müsli
Kvasová varená zápara s ovsom a bohatým obsahom ľanových, slnečnicových, chia, quinoa a konopných semienok s viditeľnou bohatou štruktúrou na reze. S obsahom prírodného ovseného kvasu. Bez prídavku prídavných látok.Priamo pripravené na použitie - stačí otvoriť vrecko a pridať do miešania. Vďaka už pripravenej zápare - si uľahčíte prácu v pekárni - nemusíte záparu variť, vyhnete sa namáčaniu zŕn ako to je u suchých zmesí a vyhnete sa problémom s plesnivením výrobkov kvôli možnej kontaminácii pri namáčaní zŕn. V trende NATURAL (NON-E) Pre rozšírenie pekárskeho sortimentu viaczrnného chleba a pečiva. JEDINEČNOSŤ zápary: ideálne ako pre slané variácie (chlieb, pečivo, plundra), tak aj pre sladké variácie – muffin, sladké plundrové výrobky a pod. Dávkovanie: 30 – 50 % na hmotnosť múky (podľa druhu a typu použitia). Balenie: 15 kg kartón (3 x 5 kg sáčok). Minimálna trvanlivosť: 6 mesiacov od dátumu výroby.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 85 | % | Pšeničná múka T 650 |
15 | % | Ražná múka T 930 | |
70 | % | Silkgrain Sonnen Müsli | |
1 | % | NON-E Premiumback | |
2 | % | soľ | |
3 | % | čerstvé droždie | |
53 | % | voda cca | |
Dozdobenie: | 7 | % | Seedmix pos. zmes |
Technologický postup
Cesto sa pripravuje na záraz.
Miešanie: 4 min. pomaly a 5 min. rýchlo.
Teplota cesta: 28 – 29 ° C. Čas zrenia cesta: v celku 15 – 20 minút.
Navážka na 1 ks: 700 g.
Tvarujeme do oválneho tvaru, obalíme v Seedmixe a vložíme do ošatky alebo voľne na plechy uzáverom dolu. Dáme do kysiarne.
Kysnutie: 45 – 50 minút pri 30 °C a 75 % rel. vlhkosti.
Pečenie:
I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 210 °C, bez pary, po 3 min. otvoriť odťah, 7 minút,
III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 25 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti
od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
navážka 700 g - hotový výrobok á 600 g.