Müsli osie hniezdo so Silkgrain Sonnen Müsli a Nordix croissant 15
Müsli osie hniezdo so Silkgrain Sonnen Müsli a Nordix croissant 15
Chutné, jednoduché a pritom efektné - ideálne pre každého spotrebiteľa ako snack, raňajky, desiata a pod. Pritom skutočne bohatý na cereálie a semienka ako je ovos, chia, quinoa, konopné semienko, sezam, slnečnicu a prírodný ovsený kvas.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 100 | % | Pšeničná múka T 512 |
15 | % | Nordix croissant 15 | |
50 | % | Silkgrain Sonnen Müsli | |
5 | % | Zeelandia margarín Zeelback | |
2 | % | cukor kryštál | |
2 | % | jedlá soľ | |
5 | % | čerstvé droždie | |
38 | % | voda cca | |
Na prevaľovanie: | 42 | % | Zeelandia margarín ťažný-pláty |
Dozdobenie: | 5 | % | sezamové semienko |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.
Teplota cesta je 20 - 24 °C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.
Zo surovín zamiesime cesto okrem ťažného margarínu na prekladanie. Zamiesené cesto prekladáme ťažným margarínom 3x3x3, s krátkym odležaním v chlade po druhom prekladaní. Finálny plát cesta o hrúbke 3,5 mm si prenesieme na stôl, zrolujeme a krájame slimáky ktoré ukladáme na plech, konce cesta zakladáme pod slimáky. Po nakysnutí posypeme sezamom, alebo iným posypom a vložíme do pece s krátkym zaparením a pečieme.
Pres 30-dielna delička -pres 3179 g. Navážka je 108 g - cesto po upečení 90 g.
Kysnutie: 45 - 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
- 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 7 minút,
- 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 7 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.