Silkgrain inšpirácie a receptúry Silkgrain inšpirácie a receptúry

Müsli pečivo so Silkgrain Sonnen Müsli

Kvasová varená zápara s ovsom a bohatým obsahom ľanových, slnečnicových, chia, quinoa a konopných semienok s viditeľnou bohatou štruktúrou na reze. S obsahom prírodného ovseného kvasu. Bez prídavku prídavných látok.Priamo pripravené na použitie - stačí otvoriť vrecko a pridať do miešania. Vďaka už pripravenej zápare - si uľahčíte prácu v pekárni - nemusíte záparu variť, vyhnete sa namáčaniu zŕn ako to je u suchých zmesí a vyhnete sa problémom s plesnivením výrobkov kvôli možnej kontaminácii pri namáčaní zŕn. V trende NATURAL (NON-E) Pre rozšírenie pekárskeho sortimentu viaczrnného chleba a pečiva. JEDINEČNOSŤ zápary: ideálne ako pre slané variácie (chlieb, pečivo, plundra), tak aj pre sladké variácie – muffin, sladké plundrové výrobky a pod. Dávkovanie: 30 – 50 % na hmotnosť múky (podľa druhu a typu použitia). Balenie: 15 kg kartón (3 x 5 kg sáčok). Minimálna trvanlivosť: 6 mesiacov od dátumu výroby.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 100 % Pšeničná múka T 512
60 % Silkgrain Sonnen Musli
1 % NON-E Premiumback
2,2 % soľ
4 % čerstvé droždie
47 % voda cca
Dozdobenie: 10 % napr. sezamové semienko

Technologický postup

Doba miesenia: 4 min. pomaly a 6 min. rýchlo.
Teplota cesta je 26 – 28°C. Zrenie cesta 15 – 20 minút.
Zo surovín zamiesime cesto, ktoré delíme na 30-dielnej deličke: pres 2 820 g. Navážka na 1 ks je 94 g.
Tvarujeme do tvaru rožka/žemlí/pletenky a pod.
Ukladáme na plechy. Dáme nakysnúť.

Kysnutie: 45 – 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:
I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 10 minút,
III. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

 

Dodatočné informácie

navážka 94 g - hotové pečivo á 80 g pečivo/pletenky.

Müsli pečivo