Silkgrain inšpirácie a receptúry Silkgrain inšpirácie a receptúry

Müsli plundra so slivkovým lekvárom

Vyskúšajte aj sladké variácie so záparou Silkgrain Sonnen Müsli - a získajte viac z predaja zápary vo Vašich predajniach. Výrobky majú vyššiu pridanú hodnotu, sú dlho čerstvé a veľmi chutné - či už z nich pripravíte muffin, jemné pečivo alebo plnené plundrové pečivo.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 100 % Pšeničná múka T 512
50 % Silkgrain Sonnen Musli
15 % Nordix croissant 15
5 % Zeelandia margarín Zeelback
10 % Kryštálový cukor
1 % soľ
7 % čerstvé droždie
44 % voda cca
Na prevaľovanie: 42 % Zeel. marg. ťažný-pláty
Náplň: 110 % ON Slivkový lekvár Premium
Dozdobenie: 5 % Tekutá vaječná melanž

Technologický postup

Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta je 27 – 28 °C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

Cesto prekladáme ťažným margarínom 3-4-3, po druhom preložení dáme odležať do chladu. Finálny plát cesta je 3,5 mm. Z cesta vykrojíme tvary podľa požiadavky, naplníme lekvárom a uzavrieme. Výrobky dáme nakysnúť do kysiarne, po nakysnutí potrieme vaječnou melanžou a pečieme.

Kysnutie: 60 - 70 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

  1. 220 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
  2. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 4 minúty,

III. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 8 minút.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

pre navážku 108 g (76 g cesto + 31 g náplň + 1 g vaječná melanž) - výrobok po upečení á 90 g.

Müsli plundra so slivkovým lekvárom