Raňajková špaldová bábovka NATIVA
Raňajková špaldová bábovka NATIVA
Aj z bábovky viete vďaka dozdobeniu vytvoriť naozaj kreatívny zážitok. Zároveň korpus je chutný a vláčny vďaka použitej zmesi NATIVA špalda&ovos.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota: | 540 | g | NATIVA Spelt&Oat (špalda&ovos) |
150 | g | rastlinný olej | |
80 | g | voda | |
450 | g | Tekutá vaječná melanž | |
Dozdobenie: | 100 | g | Zela biely fondant |
10 | g | voda | |
200 | g | Arabesque Blanc 29% (biela) |
Technologický postup
Všetky suroviny na korpus miešame v stroji s lopatkou 5 minút.
Zmes nadávkujeme do bábovkových foriem s priemerom 16 cm vystriekaných s Carlex sprejom.
Bábovky pečieme pri teplote 180°C, približne 45 minút v závislosti od typu pece.
Zela biely fondant si zohrejeme na vodnom kúpeli s vodou.
Fondánom polievame vychladenú bábovku. Arabesque Blanc 29% si roztopíme, zmiešame s rastlinným olejom a pomocou drezírovacieho vrecka efektne polievame bábovku po celom jej povrchu (na už poliatu fondánovú polevu).
Polevu necháme vychladiť. Pre bábovku s priemerom 23 cm použijeme obe navážky do jednej formy a pečieme o 30-40 min. dlhšie pri postupnom znižovaní teploty na 150°C, aby sa dobre prepiekla.
Dodatočné informácie
pre 2 bábovky priemer 16 cm alebo 1 bábovku priemer 23 cm.