Receptúry Receptúry

Bezéčkové rožky

Aj v našom sortimente nájdete chutné a bezéčkové zmesi a prípravky - jednou z nich u zákazníkov v roku 2019 už dobre overených je NON-E PREMIUMBACK. Je ideálny pre všetky typy pečiva s jednoduchých dávkovaním napr. ako je v prípade bezéčkových rožkov 1 % na množstvo pridanej múky. Ponúknite aj Vy svojim zákazníkom chutné a zdravšie pečivo.

Cesto:

100 %   Pšeničná múka T 512
1 %   NON-E Premiumback
1,8 %   soľ
4 %   čerstvé droždie
3 %   Bravčová masť škvarená
50 %   voda cca

Technologický postup

Cesto sa pripravuje na záraz.

Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta je 27 - 29°C. Zrenie cesta 5 - 10 minút.

Cestové kusy následne tvarujeme na rožkovom stroji, alebo na linke pečiva, ukladáme na plechy, dáme nakysnúť a pečieme.

Kysnutie: 45-55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

II. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 8 minút,

III. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 1 minútu.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

 

Dodatočné informácie

Navážka 60 g - pre á 50 g rožok.

Bezéčkové rožky