Bezéčkové rožky
Bezéčkové rožky
Aj v našom sortimente nájdete chutné a bezéčkové zmesi a prípravky - jednou z nich u zákazníkov v roku 2019 už dobre overených je NON-E PREMIUMBACK. Je ideálny pre všetky typy pečiva s jednoduchých dávkovaním napr. ako je v prípade bezéčkových rožkov 1 % na množstvo pridanej múky. Ponúknite aj Vy svojim zákazníkom chutné a zdravšie pečivo.
Cesto:
100 % | Pšeničná múka T 512 | |
1 % | NON-E Premiumback | |
1,8 % | soľ | |
4 % | čerstvé droždie | |
3 % | Bravčová masť škvarená | |
50 % | voda cca |
Technologický postup
Cesto sa pripravuje na záraz.
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 27 - 29°C. Zrenie cesta 5 - 10 minút.
Cestové kusy následne tvarujeme na rožkovom stroji, alebo na linke pečiva, ukladáme na plechy, dáme nakysnúť a pečieme.
Kysnutie: 45-55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 8 minút,
III. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 1 minútu.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
Navážka 60 g - pre á 50 g rožok.