Receptúry Receptúry

 Bezéčkový croissant s posypom

Chutný bezéčkový croissant s/bez posypu (posyp Decor Slniečko je tiež bez obsahu éčok) vyrobený s NON-E Premiumback. Do croissantu sme pridali NON-E Zeelandia margarín ťažný - pláty - tak, aby komplet celý výrobok zostal bez obsahu éčok. Náš tip: v ponuke Zeelandie nájdete aj Zeelandia margarín ťažný-pláty s obsahom masla 20 % - tovar je na objednávku.

Cesto:

100 %   Pšeničná múka T 512
1 %   NON-E Premiumback
2 =   soľ
6 %   čerstvé droždie
5 %   Kryštálový cukor
52 %   studená voda cca

Na prevaľovanie:

42 %   Zeel. margarín ťažný pláty NON-E

Dozdobenie:

5 %   vajcia
7 %   Decor Slniečko

Technologický postup

Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta: 18 – 20 °C. Zrenie cesta: 10 – 15  minút.

Cesto prekladáme margarínom 3x4x3. Po druhom preložení vložíme do chladničky odležať. Po odležaní preložíme ešte jeden krát na 3. Finálny plát cesta o hrúbke 3,5 mm, vykrojíme trojuholníky a stočíme do croissantov. Po nakysnutí mašľujeme vaječnou melanžou a sypeme posypom.

Kysnutie: 70 – 90 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.

Pečenie:

  1. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 3 minúty,
  2. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,

Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí  od typu pece a navážky.

 

Dodatočné informácie

Navážka 54 g pre á 45 g croissant.

Bezéčkový croissant s posypom