Plundra s náplňou (s NON-E Premiumback)
Plundra s náplňou (s NON-E Premiumback)
S NON-E Premiumback viete pripraviť aj chutné a kvalitné plundrové výrobky. Cesto preváľame s bezéčkovým margarínom Zeelandia margarín ťažný-pláty NON.E. Ideálne naplnené ovocnými náplňami (alebo ovocím ak výrobky chcete mať komplet bez obsahu Éčok). Z našej ponuky Vám ponúkame až 3 skvelé náplne bez obsahu Éčok ideálne do plundrových výrobkov, a to Plnka maková Premium v 15 kg balení Plnka orechová Premium v 15 kg balení a Varená maková náplň 35 % v 12 kg balení alebo 40 kg vratných bareloch. Plundrové výrobky môžete jemne dozdobiť posypaním s Mont Blanc, ktorý je v našej ponuke taktiež bez obsahu Éčok.
Cesto:
100 % | Pšeničná múka T 512 | |
1 % | NON-E Premiumback | |
1,2 % | soľ | |
7 % | čerstvé droždie | |
14 % | Kryštálový cukor | |
8 % | Zeel. margarín pekársky NON-E | |
42 % | voda cca |
Na preváľanie:
40 % | Zeelandia margarín ťažný-pláty NON-E |
Náplň:
90 % | Maková náplň varená 35 alebo Plnka maková Premium/orechová Premium |
Dozdobenie:
5 % | Mont Blanc |
Technologický postup
Miesenie cesta: 4 min. pomaly, 6 min. rýchlo
Teplota cesta: 28-29°C. Zrenie cesta: 10-15 min.
Zo surovín zamiesime cesto ktoré prekladáme ťažným margarínom systémom 3-4-3, medzi jednotlivým prekladaním cesto dáme do chladničky schladiť. Finálny plát cesta cca 3,5mm. Z cesta vykrojíme tvary podľa požiadavky, naplníme náplňou a dáme nakysnúť. Po nakysnutí pečieme v zaparenej peci. Po pečení môžeme dekorovať Mont Blancom.
Čas kysnutia: 70-90 min.
Parametre kysiarne: teplota 30°C, rel.vlhkosť 75%
Pečenie:
I. 230°C s parou, zatvorený odťah, 5 min.
II. 200°C bez pary, otvorený odťah, 9 min.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
Navážka 84 g s náplňou pre 70 g hotový výrobok.