Receptúry Receptúry

Riteš s cesnakom bezéčok

Cesnakový ozol - alebo tzv. riteš bez obsahu éčok (s NON-E Premiumback) poteší milovníkov chutných plundrových výrobkov - pričom na jeho výrobu sa použil aj NON-E Zeelandia margarín ťažný-pláty.

Cesto:

100 %   Pšeničná múka T 512
1,5 %   NON-E Premiumback
1,8 %   soľ
6 %   čerstvé droždie
5 %   Kryštálový cukor
52 %   voda cca

Na prevaľovanie:

42 %   Zeel. margarín ťažný pláty NON-E

Dozdobenie:

1 %   Cesnaková pasta bez soli
0,4 %   rastlinný olej
0,1 %   soľ
0,2 %   voda cca

Technologický postup

Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta je 20 - 22°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

Zamiesime stredne tuhé cesto, prekladáme margarínom systémom 3-3-3, s krátkym odležaním v chlade medzi druhým prekladaním. Finálny plát o hrúbke cca 11 mm, vykrojíme pásy o šírke 3cm a dĺžke 25 cm, ukladáme na plechy a dáme nakysnúť. Po nakysnutí dáme piecť a po pečení potrieme rozrobeným cesnakom s olejom.

Kysnutie: 60 - 80 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 5 minút,

II. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 10 minút,

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

Navážka 120 g pre á 100 g.

Riteš s cesnakom bezéčok