Riteš s cesnakom bezéčok
Riteš s cesnakom bezéčok
Cesnakový ozol - alebo tzv. riteš bez obsahu éčok (s NON-E Premiumback) poteší milovníkov chutných plundrových výrobkov - pričom na jeho výrobu sa použil aj NON-E Zeelandia margarín ťažný-pláty.
Cesto:
100 % | Pšeničná múka T 512 | |
1,5 % | NON-E Premiumback | |
1,8 % | soľ | |
6 % | čerstvé droždie | |
5 % | Kryštálový cukor | |
52 % | voda cca |
Na prevaľovanie:
42 % | Zeel. margarín ťažný pláty NON-E |
Dozdobenie:
1 % | Cesnaková pasta bez soli | |
0,4 % | rastlinný olej | |
0,1 % | soľ | |
0,2 % | voda cca |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 20 - 22°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.
Zamiesime stredne tuhé cesto, prekladáme margarínom systémom 3-3-3, s krátkym odležaním v chlade medzi druhým prekladaním. Finálny plát o hrúbke cca 11 mm, vykrojíme pásy o šírke 3cm a dĺžke 25 cm, ukladáme na plechy a dáme nakysnúť. Po nakysnutí dáme piecť a po pečení potrieme rozrobeným cesnakom s olejom.
Kysnutie: 60 - 80 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 5 minút,
II. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 10 minút,
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
Navážka 120 g pre á 100 g.