Receptúry Receptúry

Rožok tukový bezéčok

Ponúknite aj Vy svojim zákazníkom chutné a zdravšie výrobky - momentálne žiadaný dopyt po bezÉčkových surovinách a zmesiach a použite overený prípravok od Zeelandie. NON-E PREMIUMBACK je pekársky prípravok bez obsahu Éčok pre výrobu chutných rožkov a pečiva - vynikajúco kombinovateľný s inými bezéčkovými zmesami pre výrobu pečiva alebo viaczrnného pečiva.Vhodné aj pre plundrové výrobky. NON-E PREMIUMBACK zaručí lepšie vlastnosti cesta pri spracovaní (suché a nelepivé cesto) a lepší objem pečiva. Jednoduché dávkovanie: 1 % na množstvo použitej múky.

Cesto:

100 %   Pšeničná múka T 512
1 %   NON-E Premiumback
1.8 %   soľ
4 %   čerstvé droždie
4 %   Zeel. margarín pekársky NON-E
51 %   voda cca

Technologický postup

Cesto sa pripravuje na záraz.

Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta je 25 - 27°C. Zrenie cesta 5 - 10 minút.

Pres o hmotnosti 2196 g delíme na 30-dielnej deličke, váha klonku á 73 g.

Cestové kusy následne tvarujeme na rožkovom stroji, ukladáme na plechy, dáme nakysnúť a pečieme.

Kysnutie: 45-55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

II. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 8 minút,

III. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 1 minútu.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

Navážka 72 g pre rožok á 60 g.

Rožok tukový bezéčok