Rožok tukový bezéčok
Rožok tukový bezéčok
Ponúknite aj Vy svojim zákazníkom chutné a zdravšie výrobky - momentálne žiadaný dopyt po bezÉčkových surovinách a zmesiach a použite overený prípravok od Zeelandie. NON-E PREMIUMBACK je pekársky prípravok bez obsahu Éčok pre výrobu chutných rožkov a pečiva - vynikajúco kombinovateľný s inými bezéčkovými zmesami pre výrobu pečiva alebo viaczrnného pečiva.Vhodné aj pre plundrové výrobky. NON-E PREMIUMBACK zaručí lepšie vlastnosti cesta pri spracovaní (suché a nelepivé cesto) a lepší objem pečiva. Jednoduché dávkovanie: 1 % na množstvo použitej múky.
Cesto:
100 % | Pšeničná múka T 512 | |
1 % | NON-E Premiumback | |
1.8 % | soľ | |
4 % | čerstvé droždie | |
4 % | Zeel. margarín pekársky NON-E | |
51 % | voda cca |
Technologický postup
Cesto sa pripravuje na záraz.
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 25 - 27°C. Zrenie cesta 5 - 10 minút.
Pres o hmotnosti 2196 g delíme na 30-dielnej deličke, váha klonku á 73 g.
Cestové kusy následne tvarujeme na rožkovom stroji, ukladáme na plechy, dáme nakysnúť a pečieme.
Kysnutie: 45-55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 8 minút,
III. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 1 minútu.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
Navážka 72 g pre rožok á 60 g.