Tekvicovo-mrkvová šatka so špenátovou náplňou
Tekvicovo-mrkvová šatka so špenátovou náplňou
Žiadaná kombinácia plundrovej šatôčky a chutnej zeleninovej náplne od Zeelandie. Náplň je v aktuálnom trende spotrebiteľov po PLANT-BASED - zeleninových výrobkoch - s bohatým obsahom špenátu a brokolice až 70 %. Plundra je vyrobená so zeleninovej zápary Silkgrain pumpkin carrot (tekvica mrkva).
Cesto:
100 % | Pšeničná múka T 512 | |
1,5 % | NON-E Premiumback | |
40 % | SILKGRAIN pumpkin carrot | |
1,8 % | soľ | |
8 % | čerstvé droždie | |
5 % | kryštálový cukor | |
41 % | voda cca |
Na prevaľovanie:
40 % | Zeelandia margarín ťažný-pláty NON-E |
Náplň:
90 % | Špenátová náplň s brokolicou |
Dozdobenie:
5 % | vajcia |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 21 - 22°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.
Zo surovín zamiesime cesto ktoré prekladáme ťažným margarínom systémom 3-4-3, medzi druhou lamináciou necháme cesto odležať v chlade. Finálny plát cesta o hrúbke cca 3,5 mm, vykrojíme štvorce o rozmere 10x10 cm, naplníme náplňou a uzavrieme do trojuholníka. Ukladáme na plechy, dáme nakysnúť a pečieme.
Kysnutie: 60 - 80 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 230 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 220 °C, bez pary, zatvorený odťah, 11 minút,
III. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 4 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
Navážka 120 g pre á 100 g plundru s náplňou.