Vianočka bez obsahu éčok (s NON-E Premiumback)
Vianočka bez obsahu éčok (s NON-E Premiumback)
Vynikajúca vianočka bez obsahu Éčok vyrobená s NON-E Premiumback a vhodným pomerom cukru a tuku do receptúry. Pekný objem a jemne sladká chuť vianočky.
Cesto:
100 % | Pšeničná múka T 512 | |
1 % | NON-E Premiumback | |
1,2 % | soľ | |
7 % | čerstvé droždie | |
14 % | Kryštálový cukor | |
8 % | Zeel. margarín pekársky NON-E | |
42 % | voda cca |
Dekorácia:
0,55 % | Ovex Powder Ölz | |
4,45 % | voda |
Technologický postup
Miesenie cesta: 4 min. pomaly, 6 min. rýchlo
Teplota cesta: 28-29°C. Zrenie cesta: 10-15 min.
Zo surovín zamiesime cesto ktoré rozvážime do presov v požadovanej hmotnosti a necháme vyzrieť. Vyzreté cesto rozdelíme na deličke cesta a klonky formujeme do tvaru rožkov. Rožky spletáme do tvaru vianočky a ukladáme na plechy. Výrobky na plechoch dáme do kysiarne nakysnúť.
Po nakysnutí potrieme mašľovacím prípravkom ktorý sme si vopred pripravili a pečieme v pripravenej peci.
Pečieme bez zaparenia s otvoreným odťahom.
Čas kysnutia: 70-90 min.
Parametre kysiarne: teplota 30°C, rel.vlhkosť 75%
Pečenie:
- 210°C bez pary, otvorený odťah, 2 min.
- 190°C bez pary, otvorený odťah, 20 min.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
Navážka na 1 ks je 420 g. Vianočka po upečení má 350 g.