Cereálny cesnakový uzol
Cereálny cesnakový uzol
Chutný a šťavnatý cesnakový uzol za použitia obilnej zápary Mr. Korn Onion Garlic (cibuľa - cesnak) po upečení potretí našľahanou pripravenou cesnakovou pastou poteší každého milovníka cesnakovej chuti. Navyše zdravé varené zrná zo zápary dodajú výrobku na celkovej výživovej hodnote.
Cesto:
100 % | pšeničná múka T 512 | |
50 % | Mr. Korn ONION GARLIC (cibuľovo-cesnaková zápara) | |
1 % | Lactorex originál | |
1,8 % | soľ | |
5 % | čerstvé droždie | |
49 % | voda cca |
Na prevaľovanie:
42 % | Zeel. margarín ťažný -pláty |
Dekorácia:
3 % | Cesnaková pasta bez soli | |
1,2 % | rastlinný olej | |
0,6 % | vlažná voda | |
0,3 % | soľ |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 20 - 22°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.
Z uvedených surovín zamiesime cesto a prekladáme ťažným margarínom systémom 3x3, finálna hrúbka cesta cca 7mm.
Vykrojíme pásy o rozmere 32x3 cm a stočíme do uzla. Výrobky ukladáme na plechy. Po upečení potrieme rozrobenou cesnakovou pastou.
Kysnutie: 70 - 80 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 220 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 15 minút,
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
navážka napr. 118 g + 2 g dekorácia - po upečení á 100 g.