Nové pekárske receptúry 2019 Nové pekárske receptúry 2019

Cereálny cesnakový uzol

Chutný a šťavnatý cesnakový uzol za použitia obilnej zápary Mr. Korn Onion Garlic (cibuľa - cesnak) po upečení potretí našľahanou pripravenou cesnakovou pastou poteší každého milovníka cesnakovej chuti. Navyše zdravé varené zrná zo zápary dodajú výrobku na celkovej výživovej hodnote.

Cesto:

100 %   pšeničná múka T 512
50 %   Mr. Korn ONION GARLIC (cibuľovo-cesnaková zápara)
1 %   Lactorex originál
1,8 %   soľ
5 %   čerstvé droždie
49 %   voda cca

Na prevaľovanie:

42 %   Zeel. margarín ťažný -pláty

Dekorácia:

3 %   Cesnaková pasta bez soli
1,2 %   rastlinný olej
0,6 %   vlažná voda
0,3 %   soľ

Technologický postup

Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta je 20 - 22°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

Z uvedených surovín zamiesime cesto a prekladáme ťažným margarínom systémom 3x3, finálna hrúbka cesta cca 7mm.

Vykrojíme pásy o rozmere 32x3 cm a stočíme do uzla. Výrobky ukladáme na plechy. Po upečení potrieme rozrobenou cesnakovou pastou.

Kysnutie: 70 - 80 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 220 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,

II. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 15 minút,

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

navážka napr. 118 g + 2 g dekorácia - po upečení á 100 g.

Cereálny cesnakový uzol