Viaczrnný chlieb s Panoplus Dark a Zea Soft
Viaczrnný chlieb s Panoplus Dark a Zea Soft
Panoplus Dark je zmes pre výrobu chutného tmavého viaczrnného chleba a pečiva s jemnou štruktúrou striedky. S bohatým obsahom semienok ako slnečnica, ľan, sezam, proso, sladových pšeničných a ovsených vločiek, kukuričnej lámanky a lepku. Ideálne v kombinácii s posypovými zmesami ako je Seedmix, Decor Slniečko, Decor Grit a pod. Náš tip: vyskúšajte prídavok sušených sliviek pre ešte výnimočnejšiu chuť chleba. Dávkovanie: Chlieb: 1. 100 % pšeničná múka T-650 ku 25 % Panoplus Dark 2. 55 % pšeničná múka T-650, 20 % ražná múka T-930 ku 25 % Panoplus Dark Gamma Bonpano je prípravok, ktorý zabezpečí pekný objem chleba. Aby ste dosiahli jemnosť a mäkkosť chleba do receptúry sme pridali Zea Soft - prípravok, pričom k receptúre na chlieb sa už nepridáva margarín/olej. Zea soft svojimi vlastnosťami ovplyvní štruktúru striedky, zjemní ju, predĺži čerstvosť chleba ( u dávkovania od 2- 4 % v značnej miere).
Cesto:
100 % | pšeničná múka T 512 | |
25 % | Panoplus Dark | |
0,5 % | Gamma Bonpano | |
2 % | Zea Soft | |
3 % | čerstvé droždie | |
2 % | jemná soľ | |
68 % | voda cca |
Technologický postup
Cesto sa pripravuje na záraz.
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 28 – 29 °C. Zrenie cesta 25 - 30 minút.
Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť.
Cestové kusy následne tvarujeme do veky, ukladáme do ošatiek, dáme nakysnúť a pečieme.
?Na povrchu môžeme dekorovať posypom, prípadne narezať.
Kysnutie: 40 - 45 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,
III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 21 minút.
Dodatočné informácie
Navážka na 500 g chlieb je 600 g.