Nové pekárske receptúry 2019 Nové pekárske receptúry 2019

Rožok tukový so Zea Soft 4%

Aby ste dosiahli jemnosť a mäkkosť pečiva do receptúry sme pridali Zea Soft - prípravok, pričom k receptúre na rožky sa už nepridáva margarín/olej. Zea soft svojimi vlastnosťami ovplyvní štruktúru striedky, zjemní ju, predĺži čerstvosť pečiva ( u dávkovania od 2- 4 % v značnej miere). Receptúra je pre dávkovanie 4% - pre ešte väčšiu jemnosť pečiva - rožky ostávajú mäkké, neschnú tak v boxe v obchodoch a majú výbornú chuť a plnú striedku s jemnou štruktúrou.

Cesto:

100 %   pšeničná múka T 512
1 %   Lactorex originál
4 %   Zea Soft
1,8 %   soľ jemná
4 %   čerstvé droždie
52 %   voda cca

Technologický postup

Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta je 27 - 29°C. Zrenie cesta 5 - 10 minút.

Zamiesené cesto rozvážime do presov, necháme krátko vyzrieť a rozdelíme na deličke.

Cestové kusy následne tvarujeme na rožkovom stroji, ukladáme na plechy, dáme nakysnúť a pečieme.

Kysnutie: 45-55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

II. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 8 minút,

III. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 1 minútu.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

Navážka cesta na 50 g hotový rožok je 60 g.

Rožok tukový so Zea Soft 4%