Rožok tukový so Zea Soft 4%
Rožok tukový so Zea Soft 4%
Aby ste dosiahli jemnosť a mäkkosť pečiva do receptúry sme pridali Zea Soft - prípravok, pričom k receptúre na rožky sa už nepridáva margarín/olej. Zea soft svojimi vlastnosťami ovplyvní štruktúru striedky, zjemní ju, predĺži čerstvosť pečiva ( u dávkovania od 2- 4 % v značnej miere). Receptúra je pre dávkovanie 4% - pre ešte väčšiu jemnosť pečiva - rožky ostávajú mäkké, neschnú tak v boxe v obchodoch a majú výbornú chuť a plnú striedku s jemnou štruktúrou.
Cesto:
100 % | pšeničná múka T 512 | |
1 % | Lactorex originál | |
4 % | Zea Soft | |
1,8 % | soľ jemná | |
4 % | čerstvé droždie | |
52 % | voda cca |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 27 - 29°C. Zrenie cesta 5 - 10 minút.
Zamiesené cesto rozvážime do presov, necháme krátko vyzrieť a rozdelíme na deličke.
Cestové kusy následne tvarujeme na rožkovom stroji, ukladáme na plechy, dáme nakysnúť a pečieme.
Kysnutie: 45-55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 8 minút,
III. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 1 minútu.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
Navážka cesta na 50 g hotový rožok je 60 g.