Jemné pečivo s Korent Europe a Zea Soft
Jemné pečivo s Korent Europe a Zea Soft
Chutné jemné pečivo s chuťou citrónu a peknou žltou farbou striedky, vynikajúco mäkké a dlho čerstvé ako z domácich surovín. Dávkovanie Korent Europe 20 % na množstvo pridanej múky zaručí, že všetky prednosti zmesi sa prenesú do hotového výrobku. Aby ste dosiahli jemnosť a mäkkosť pečiva do receptúry sme pridali Zea Soft - prípravok, pričom k receptúre na rožky sa už nepridáva margarín/olej. Zea soft svojimi vlastnosťami ovplyvní štruktúru striedky, zjemní ju, predĺži čerstvosť pečiva ( u dávkovania od 2- 4 % v značnej miere).
Cesto:
100 % | pšeničná múka T 512 | |
20 % | Korent Europe | |
8 % | čerstvé droždie | |
3 % | Zea Soft | |
14 % | cukor kryštál | |
1,5 % | jemná soľ | |
48 % | voda cca |
Dozdobenie:
8 % | Tekutá vaječná melanž/vajcia na potretie |
Technologický postup
Miešanie: 4 min. pomaly a 6 min. rýchlo.
Teplota cesta: 26-28 °C.
Zrenie cesta v celku: 10-15 minút.
Cesto rozdelíme na požadované navážky,
formujeme, ukladáme na plechy alebo
do foriem a dáme kysnúť.
Pred pečením potierame vaječnou melanžou.
Pečieme bez pary pri teplote 180 - 190 °C.
Doba pečenia závisí od hmotnosti výrobkov.
Dodatočné informácie
Navážka na 80 g hotové pečivo/pletenku/rožok je 92 g.