Nové pekárske receptúry 2019 Nové pekárske receptúry 2019

Jemné pečivo s Korent Europe a Zea Soft

Chutné jemné pečivo s chuťou citrónu a peknou žltou farbou striedky, vynikajúco mäkké a dlho čerstvé ako z domácich surovín. Dávkovanie Korent Europe 20 % na množstvo pridanej múky zaručí, že všetky prednosti zmesi sa prenesú do hotového výrobku. Aby ste dosiahli jemnosť a mäkkosť pečiva do receptúry sme pridali Zea Soft - prípravok, pričom k receptúre na rožky sa už nepridáva margarín/olej. Zea soft svojimi vlastnosťami ovplyvní štruktúru striedky, zjemní ju, predĺži čerstvosť pečiva ( u dávkovania od 2- 4 % v značnej miere).

Cesto:

100 %   pšeničná múka T 512
20 %   Korent Europe
8 %   čerstvé droždie
3 %   Zea Soft
14 %   cukor kryštál
1,5 %   jemná soľ
48 %   voda cca

Dozdobenie:

8 %   Tekutá vaječná melanž/vajcia na potretie

Technologický postup

Miešanie: 4 min. pomaly a 6 min. rýchlo.
Teplota cesta: 26-28 °C.
Zrenie cesta v celku: 10-15 minút.
Cesto rozdelíme na požadované navážky,
formujeme, ukladáme na plechy alebo
do foriem a dáme kysnúť.
Pred pečením potierame vaječnou melanžou.
Pečieme bez pary pri teplote 180 - 190 °C.
Doba pečenia závisí od hmotnosti výrobkov.

Dodatočné informácie

Navážka na 80 g hotové pečivo/pletenku/rožok je 92 g.

Jemné pečivo s Korent Europe a Zea Soft