Pečivo s Panoplus Dark a Zea Soft
Pečivo s Panoplus Dark a Zea Soft
Panoplus Dark je zmes pre výrobu chutného tmavého viaczrnného chleba a pečiva s jemnou štruktúrou striedky. S bohatým obsahom semienok ako slnečnica, ľan, sezam, proso, sladových pšeničných a ovsených vločiek, kukuričnej lámanky a lepku. Ideálne v kombinácii s posypovými zmesami ako je Seedmix, Decor Slniečko, Decor Grit a pod. Dávkovanie: Pečivo: 1. 100 % pšeničná múka T-512 ku 25 % Panoplus Dark 2. 75 % pšeničná múka T-512 ku 25 % Panoplus Dark Aby ste dosiahli jemnosť a mäkkosť pečiva do receptúry sme pridali Zea Soft - prípravok, pričom k receptúre na rožky sa už nepridáva margarín/olej. Zea soft svojimi vlastnosťami ovplyvní štruktúru striedky, zjemní ju, predĺži čerstvosť pečiva ( u dávkovania od 2- 4 % v značnej miere).
Cesto:
100 % | pšeničná múka T 512 | |
25 % | Panoplus Dark | |
0,5 % | Gamma Bonpano | |
2,5 % | Zea Soft | |
4 % | čerstvé droždie | |
2 % | jemná soľ | |
62 % | voda cca |
Technologický postup
Cesto sa pripravuje na záraz.
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 25 - 27°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.
Pres o hmotnosti 2160 g delíme na 30-dielnej deličke, váha klonku á 72 g.
Cestové kusy následne tvarujeme na rožkovom stroji, ukladáme na plechy, dáme nakysnúť a pečieme.
Kysnutie: 40 - 45 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 260 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 250 °C, bez pary, zatvorený odťah, 4 minúty,
III. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 7 minút.
Dodatočné informácie
Navážka na 60 g hotové rožky/pečivo je 72 g.