Plundrová šatka s čokoládou
Plundrová šatka s čokoládou
Nordix croissant 15 je zmes na výrobu croissantov a pľundrových ciest. Zvyšuje stabilitu cesta pri kysnutí a toleranciu cesta pri zmrazovaní a následnom rozmrazovaní, dodáva výrobkom vláčnosť a predlžuje ich trvanlivosť. Dávkovanie: 15% na množstvo použitej múky. Vyskúšajte teraz v podobe chutnej plundre s čokoládovou náplňou Corra. Ďalšie chutné kombinácie pripravíte s Presta choco alebo kombináciou Corra čokoládová a Frutafill višňa.
Cesto:
100 % | pšeničná múka T 512 | |
15 % | Nordix croissant 15 | |
5 % | droždie čerstvé | |
1,5 % | soľ | |
5 % | cukor kryštál | |
55 % | voda cca |
Na preváľanie:
42 % | Zeel. margarín ťažný -pláty |
Náplň:
90 % | CORRA čokoládová |
Dozdobenie:
5 % | Tek. vaječná melanž/vajcia |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 20 - 22°C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.
Zamiesime stredne tuhé cesto, prekladáme margarínom systémom 3-3-3, s krátkym odležaním v chlade medzi jednotlivým prekladaním.
Vykrojíme štvorce, naplníme, uzavrieme, ukladáme na plechy a dáme nakysnúť.
V 2/3 kysnutia v strede roztlačíme, naplníme náplňou a dáme dokysnúť.
Po nakysnutí potrieme, alebo nastriekame pripraveným Ovex Powder Olz a dáme piecť.
Kysnutie: 45 - 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 220 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 7 minút,
III. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 8 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
napr. navážka 75 g cesto + 31 g náplň + 2 g dozdobenie = po upečení á 90 g hotová plundrová šatka.