Nové pekárske receptúry 2019 Nové pekárske receptúry 2019

Predpečené plundrové pečivo s Nordix Super New

003 Nordix Super New je špeciálny prípravok pre mrazené pekárske výrobky Nordix Super New chráni droždie a zvyšuje toleranciu cesta, dáva cestu vyššiu elasticitu a ochranu pri procese mrazeniam, zvyšuje toleranciu cesta pri rozmrazovaní a konečnom kysnutí cesta. Zachováva vlastnosti gluténovej štruktúry po zmrazení a vlastnosti cesta aj po dlhom období skladovania v mrazničke. Veľký sortiment je k dispozícii kedykoľvek: čerstvé hotové výrobky môžu byť vyrobené v krátkom čase. Odporúčané dávkovanie: od 2 % na múku * pre dosiahnutie chrumkavého chleba a bagiet je dávkovanie 4 – 5 % na múku ( vtedy nepridávate žiadny iný pekársky prípravok ). Hlavné znaky technologického postupu: Zabezpečte, aby cesto bolo dobre nakysnuté Teplota cesta nesmie byť vysoká ( do 20 °C ) Cesto musí byť rýchlo spracované, vytvarované a zamrazené Chráňte cesto počas spracovania pred oschnutím Teplota počas prepravy musí byť stála.

Cesto:

100 %   pšeničná múka T 512
2 %   Nordix Super New
5 %   Zeelandia margarín pekársky
6 %   cukor kryštál
5 %   čerstvé droždie
1,5 %   jemná soľ
45 %   voda cca

Na preváľanie:

40 %   Zeelandia margarín ťažný-pláty

Technologický postup

Výrobok predpekáme, tak aby striedka dosiahla 95°C. Po schladení striedky výrobku na 40°C dáme do šokového mrazáka zamraziť striedku na -5°C. Po zamrazení zabalíme do PVC sáčkov a skladujeme v mraziacich boxoch pri teplote -18°C. Vyberieme zo sáčkov a necháme rozmraziť tak aby striedka mala +6°C, potom dáme do pece dopiecť pri teplote 170-180°C cca 16-17 min.

Plundrové pečivo predpečené-mrazené s Nordix Super New