Predpečené plundrové pečivo s Nordix Super New
Predpečené plundrové pečivo s Nordix Super New
003 Nordix Super New je špeciálny prípravok pre mrazené pekárske výrobky Nordix Super New chráni droždie a zvyšuje toleranciu cesta, dáva cestu vyššiu elasticitu a ochranu pri procese mrazeniam, zvyšuje toleranciu cesta pri rozmrazovaní a konečnom kysnutí cesta. Zachováva vlastnosti gluténovej štruktúry po zmrazení a vlastnosti cesta aj po dlhom období skladovania v mrazničke. Veľký sortiment je k dispozícii kedykoľvek: čerstvé hotové výrobky môžu byť vyrobené v krátkom čase. Odporúčané dávkovanie: od 2 % na múku * pre dosiahnutie chrumkavého chleba a bagiet je dávkovanie 4 – 5 % na múku ( vtedy nepridávate žiadny iný pekársky prípravok ). Hlavné znaky technologického postupu: Zabezpečte, aby cesto bolo dobre nakysnuté Teplota cesta nesmie byť vysoká ( do 20 °C ) Cesto musí byť rýchlo spracované, vytvarované a zamrazené Chráňte cesto počas spracovania pred oschnutím Teplota počas prepravy musí byť stála.
Cesto:
100 % | pšeničná múka T 512 | |
2 % | Nordix Super New | |
5 % | Zeelandia margarín pekársky | |
6 % | cukor kryštál | |
5 % | čerstvé droždie | |
1,5 % | jemná soľ | |
45 % | voda cca |
Na preváľanie:
40 % | Zeelandia margarín ťažný-pláty |
Technologický postup
Výrobok predpekáme, tak aby striedka dosiahla 95°C. Po schladení striedky výrobku na 40°C dáme do šokového mrazáka zamraziť striedku na -5°C. Po zamrazení zabalíme do PVC sáčkov a skladujeme v mraziacich boxoch pri teplote -18°C. Vyberieme zo sáčkov a necháme rozmraziť tak aby striedka mala +6°C, potom dáme do pece dopiecť pri teplote 170-180°C cca 16-17 min.