PUCHIERIK s tvarohom
PUCHIERIK s tvarohom
Vyskúšajte na raňajky niečo iné než len vianočku - obilný puchierik s tvarohom (slivkovým lekvárom, orechami, čočoriedkovým gélom a pod.) ku káve, čaju alebo len tak na desiatu potešia Vašich záazníkov. Puchierik Vás prekvapí svojou jedinečne jemnou striedkou a mäkkosťou a dodá Vám energiu na celé doobedie. Taktiež viete pripraviť puchierik s kombináciou tvarohu a napr. čučoriedkového gélu alebo len ovocnú variantu s čučoriedkovým gélom.
Cesto:
100 % | pšeničná múka T 512 | |
50 % | Mr. Korn ONION GARLIC (cibuľovo-cesnaková zápara) | |
1,5 % | Lactorex originál | |
6 % | droždie čerstvé | |
6 % | Zeel. margarín Zeelback | |
1 % | soľ | |
12 % | cukor kryštál | |
45 % | voda cca |
Náplň:
100 % | Tvaroh. náplň štandard A |
Dekorácia:
7 % | Zeel. margarín Zeelback | |
17 % | škoricový cukor |
Technologický postup
Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo. Teplota cesta: 27 - 28 ºC.
Zrenie cesta: 10 - 15 minút.
Vyzreté cesto rozdelíme na deličke, vytvarujeme do placky cez rožkový stroj, naplníme tvarohom a uzavrieme.
Kladieme na plech uzáverom dolu.
Dáme nakysnúť do kysiarne, upečieme a po upečení namáčame povrch do rozpusteného margarínu a obalíme v škoricovom cukre.
Kysnutie: 45 - 55 minút pri 30 ºC a rel. vlhkosti 75 %.
Pečenie:
I. 230 ºC, s parou, zatvorený odťah, 3 minút,
II. 220 ºC, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút,
III: 210 ºC, bez pary, zatvorený odťah, 9 minút.
Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece.
Dodatočné informácie
napr. navážka 61 g cesto + 28 g tvaroh + 7 g dekorácia = po upečení á 80 g hotový puchierik.