Nové pekárske receptúry 2019 Nové pekárske receptúry 2019

Pudingový DUO pletenec s Presta Vanilla a Choco

Chutné spojenie vanilkového a čokoládového pudingu v Korent vanilla ceste ideálny na raňajky, k čaju a káve, rodinné balenia na víkend a samozrejme na Veľkú noc. Aby ste dosiahli jemnosť a mäkkosť pečiva do receptúry sme pridali Zea Soft - prípravok, pričom k receptúre na jemné pečivo sa už nepridáva margarín/olej. Zea soft svojimi vlastnosťami ovplyvní štruktúru striedky, zjemní ju, predĺži čerstvosť pečiva ( u dávkovania od 2- 4 % v značnej miere). Receptúra je pre dávkovanie 4% - pre ešte väčšiu jemnosť pletenca a dlhšiu trvanlivosť po zabalení.

Cesto:

100 %   pšeničná múka T 512
15 %   Korent Vanilla
7 %   čerstvé droždie
1,6 %   soľ jemná
7 %   cukor kryštál
5 %   Tekutá vaječná melanž/vajcia
4 %   Zea Soft
44 %   voda cca

Náplň:

45 %   Presta Vanilla
45 %   Presta Choco

Dozdobenie:

4 %   Tekutá vaječná melanž na potretie

Technologický postup

Miešanie: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.
Teplota cesta: 25 - 27 º C. Zrenie cesta: 10 - 15 minút.
Navážka na 1 ks je 200 g + náplň 2 x 50 g + dozdobenie 5 g.
Cestový kus rozdelíme na 2 ks á 100 g, vyvaľkáme na pláty,
na jeden natrieme vanilkovú a na druhý čokoládovú plnku
a stočíme. Oba stočené záviny spolu zapletieme a uložíme na plechy.
Povrch pletenca môžeme po celej dĺžke pozdĺžne narezať.
Kysnutie: 45 - 55 minút pri 30 º C a rel. vlhkosti 75 %.
Pred pečením potrieme tek. vaječnou melanžou.
Pečenie:
I. 210 º C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,
II. 200 º C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,
III: 190 º C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút.
Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece.
Hotové výrobky môžeme po upečení potrieť Paletta Spray Neutral,
ktorý dodá výrobkom pekný lesk, dlhšiu trvanlivosť a zaujímavú chuť.

Dodatočné informácie

Hotový výrobok 250 g - navážka cesto 200 g, náplň 100 g a dozdobenie 4 g.

Pudingový DUO pletenec s Presta Vanilla/Choco a Zea Soft