Pudingový DUO pletenec s Presta Vanilla a Choco
Pudingový DUO pletenec s Presta Vanilla a Choco
Chutné spojenie vanilkového a čokoládového pudingu v Korent vanilla ceste ideálny na raňajky, k čaju a káve, rodinné balenia na víkend a samozrejme na Veľkú noc. Aby ste dosiahli jemnosť a mäkkosť pečiva do receptúry sme pridali Zea Soft - prípravok, pričom k receptúre na jemné pečivo sa už nepridáva margarín/olej. Zea soft svojimi vlastnosťami ovplyvní štruktúru striedky, zjemní ju, predĺži čerstvosť pečiva ( u dávkovania od 2- 4 % v značnej miere). Receptúra je pre dávkovanie 4% - pre ešte väčšiu jemnosť pletenca a dlhšiu trvanlivosť po zabalení.
Cesto:
100 % | pšeničná múka T 512 | |
15 % | Korent Vanilla | |
7 % | čerstvé droždie | |
1,6 % | soľ jemná | |
7 % | cukor kryštál | |
5 % | Tekutá vaječná melanž/vajcia | |
4 % | Zea Soft | |
44 % | voda cca |
Náplň:
45 % | Presta Vanilla | |
45 % | Presta Choco |
Dozdobenie:
4 % | Tekutá vaječná melanž na potretie |
Technologický postup
Miešanie: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.
Teplota cesta: 25 - 27 º C. Zrenie cesta: 10 - 15 minút.
Navážka na 1 ks je 200 g + náplň 2 x 50 g + dozdobenie 5 g.
Cestový kus rozdelíme na 2 ks á 100 g, vyvaľkáme na pláty,
na jeden natrieme vanilkovú a na druhý čokoládovú plnku
a stočíme. Oba stočené záviny spolu zapletieme a uložíme na plechy.
Povrch pletenca môžeme po celej dĺžke pozdĺžne narezať.
Kysnutie: 45 - 55 minút pri 30 º C a rel. vlhkosti 75 %.
Pred pečením potrieme tek. vaječnou melanžou.
Pečenie:
I. 210 º C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,
II. 200 º C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,
III: 190 º C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút.
Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece.
Hotové výrobky môžeme po upečení potrieť Paletta Spray Neutral,
ktorý dodá výrobkom pekný lesk, dlhšiu trvanlivosť a zaujímavú chuť.
Dodatočné informácie
Hotový výrobok 250 g - navážka cesto 200 g, náplň 100 g a dozdobenie 4 g.