Rožok do mrazu s Nordix Super New
Rožok do mrazu s Nordix Super New
Nordix Super New chráni droždie a cesto pri procese mrazenia. Zvyšuje toleranciu cesta. Dáva cestu vyššiu elasticitu. Zabraňuje vytváraniu kryštálikov vody v ceste pri mrazení. Zvyšuje toleranciu cesta pri rozmrazovaní a konečnom kysnutí cesta. je vhodné aj na spomalené kysnutie, croissanty a mrazenie šokermi. Je to vhodný prípravok aj na čerstvé výrobky, nielen mrazené. Neovplyvňuje chuť konečného výrobku - je neutrálny. S jeho pomocou vyrobíte krásne a chutné rožky -vhodné aj na mrazenie.
Cesto:
100 % | pšeničná múka T 512 | |
3 % | Nordix Super New | |
1,8 % | soľ jemná | |
4 % | čerstvé droždie | |
2,5 % | bravčová masť škvarená | |
52 % | voda cca |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 27 - 29°C. Zrenie cesta 5 - 10 minút.
Cestové kusy následne tvarujeme na rožkovom stroji, alebo na linke pečiva, ukladáme na plechy, dáme do mrazu.
Po rozmrazení necháme v kysiarni nakysnúť a pečieme v zaparenej peci.
Kysnutie: 45-55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 8 minút,
III. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 1 minútu.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
Navážka na hotové 50 g rožky je 60 g.