Slimák s vanilkovou náplňou
Slimák s vanilkovou náplňou
Butter backcreme je prípravok k výrobe jemného pečiva a luxusných koláčových výrobkov.Dodá pečivu maslovú chuť a vôňu (obsahuje vysoký podiel prepusteného masla). Dávkovanie: 20% na množstvo pridanej múky. Pudingová náplň vanilková - po novom Cream Vanilla dodá výrobkom jemnú vyváženú vanilkovú chuť.
Cesto:
100 % | pšeničná múka T 512 | |
20 % | Butter Backcreme/Backcreme | |
10 % | cukor kryštál | |
5 % | Zeelandia margarín Zeelback | |
8 % | čerstvé droždie | |
1,2 % | jemná soľ | |
48 % | voda cca |
Náplň:
70 % | Cream Vanilla | |
25 % | hrozienka |
Dozdobenie:
5 % | Paletta Spray Neutral |
Technologický postup
Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta: 27 – 28 °C. Zrenie cesta: 10 – 15 minút.
Zo surovín zamiesime cesto ktoré necháme krátko vyzrieť. Po vyzretí cesto rozvaľkáme na plát o hrúbke 3-4 mm.
Plát cesta natrieme náplňou, posypeme hrozienkami a zvinieme do rolády. Krájame slimáčiky a ukladáme na plechy.
Dáme nakysnúť. Po pečení potrieme Paletta Spray Neutral.
Kysnutie: 45 – 55 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.
Pečenie:
I. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty,
II. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, 4 minúty,
III. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 6 minút.
Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece a navážky.
Odporúčame použiť na 90 g hotové výrobky - 70 g cesto, 35 g náplň a dozdobenie 2g.