Toastový chlieb svetlý/tmavý s Bonpano Krokant a Zea Soft
Toastový chlieb svetlý/tmavý s Bonpano Krokant a Zea Soft
Chutný toastový chlieb za použitia Bonpano Krokant, ktorý dodá toastovému chlebu krásny objem, peknú štruktúru striedky a dobrú chuť. Toatový chlieb sa dobre krája a pekne farbí v hriankovači.
Cesto:
100 % | pšeničná múka T 512 | |
3 % | Bonpano Krokant | |
5 % | Zea Soft | |
2 = | soľ jemná | |
2,5 % | čerstvé droždie | |
57 % | voda cca |
Technologický postup
Doba miesenia: 5 minút pomaly a 4 minúty rýchlo.
Teplota cesta je 27 – 29 °C. Zrenie cesta 15 - 20 minút.
Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť.
Cestové kusy následne tvarujeme do veky, ukladáme do foriem, dáme nakysnúť (ak je forma už pomerne plná zavrieme vekom) a pečieme.
Kysnutie: 55 - 60 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 220 °C, bez pary, otvorený odťah, 13 minút,
III. 180 °C, bez pary, otvorený odťah, 16 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
Navážka na hotový toastový chlieb o hmotnosti 1400 g je 1680 g. Ak chcete vyrobiť tmavý toastový chlieb pridajte do receptúry navyše
1,2 % Aromalt Dark (stmavujúci sladový prípravok).