Citrónové Mille - feuille
Citrónové Mille - feuille
Že ste zástancom klasických krémešov, habošov a máte radi sladké ale zároveň by ste ocenili aj svieže náplne v zákusku? Citrónový Mille-Feille Vám splní všetky tieto sny. Korpus je v skutku krehký, zaujímavo a moderne naplnený s citrónovým krémom s Fruitful Citrónový krém a s jemnou šľahačkovo-krémovou náplňou. To že v dozdobení je sila už určite viete a preto nezabudnite tento skvelý zákusok sviežo dozdobiť. Zákazníci sa určite potešia novej verzii zákusku.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Receptúra: | |||
Hmota: | 300 | g | Pšeničná múka T 512 |
60 | g | Tekutá vaječná melanž | |
120 | g | voda | |
štipka soli | |||
250 | g | Zeelandia margarín krémový | |
Náplň 1: | 375 | g | Ken Presto |
120 | g | Presta Cream | |
Náplň 2: | 250 | g | Fruitful Citrónový krém |
5 | g | Saftia | |
Dozdobenie: | 200 | g | Ken Presto |
Technologický postup
Zo surovín na korpus miesime cesto lopatkou v mixéri kým sa nespojí. Cesto miesime deň vopred! Rovnomerne ho nanesieme alebo vyvaľkáme na papier na pečenie a necháme ho vychladnúť v chladničke do druhého dňa. Takisto si deň vopred zmiešame Fruitful Citrónový krém a Saftiu, aby stihla Saftia stužiť konzistenciu citrónového krému. Na druhý deň si cesto niekoľko krát prekladáme a znovu prevaľkáme. Napokon z neho vyvaľkáme 2x pláty o rozmere 60 x 40cm. Popicháme vidličkou a pečieme pri teplote 200 °C približne 12 - 15 minút v závislosti od typu pece. Ken Presto si vyšľaháme a primiešame do neho Prestu Cream. Pomocou drezírovacieho vrecka striekame najprv šľahačkovú náplň pomedzi plátky cesta, neskôr aj citrónový krém. Plát je vhodné dopredu nakrájať a následne plniť už iba jednotlivé "tehličky", aby sa koláčik nepopučil. Koláčik je lepšie nechať postáť, aby korpus navlhol a bol jemnejší.
Dodatočné informácie
pre 14 ks á 100 g.