Čokoládovo-višňový crock
Čokoládovo-višňový crock
Čo nesmie chýbať v žiadnej cukrárni je určite venček alebo veterník. Ale doba sa pohla ďalej a dnes už z odpaľovanej hmoty vykúzlite naozaj moderné kreácie. Stačí málo. Vďaka malej finte s instantnou kávou a tzv. Crock úpravou na povrchu odpaľovanej hmoty získate jedinečný moderný cukrársky výrobok. Stačí naplniť kvalitnou parížskou smotanou Ken Trufa a dozdobiť Fruitful Višňa a nik neodolá.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Receptúra: | |||
Hmota: | 170 | g | Brand 100 |
250 | g | voda | |
5 | g | instantná káva | |
75 | g | Pšeničná múka T 512 | |
100 | g | Zeelandia margarín krémový | |
50 | g | kryštálový cukor | |
5 | g | instantná káva | |
Náplň 1: | 500 | g | Ken Trufa |
Náplň 2: | 175 | g | Fruitful Višňa |
Dozdobenie: | čokoládové hobliny, višne |
Technologický postup
Vodu zmiešame s instantnou kávou do rozpustenia v mixéri a nasypeme Brand 100. Všetko spolu miešame lopatkou najprv 3 minúty pri pomalých otáčkach a potom na 2. rýchlostnom stupni 7 minút. Z hmoty striekame na plech guličky a pečieme pri 190-210°C po dobu cca 25 minút (podľa typu pece).
Hmotu striekame pomocou drezírovacieho vrecka s hladkým koncom na plech vystriekaný Carlex sprejom do tvaru "kopčekov". Z múky, kryštál. cukru, margarínu a inst. kávy (kávu trochu ju rozriedime vodou, aby sa rozpustila) spracujeme cesto, ktoré vaľkáme a vykrajujeme z neho krúžky. Tieto krúžky ukladáme na nastriekané kopčeky. Korpusy pečieme pri teplote 190 °C – 200 °C približne 25 - 30 minút v závislosti od typu pece. Po vychladení rozrežeme. Spodok plníme vyšľahanou Ken Trufou. Navrstvíme na ňu Fruitful Višňa a zakryjeme "čiapočkou". Môžeme vhodne dozdobiť čokoládovými ozdobami v spojení s čerstvými višňami.
Dodatočné informácie
pre 7 ks á 150 g.