Chlieb ZEBRA s orechmi
Chlieb ZEBRA s orechmi
Ozvláštnite svojim zákazníkom teraz pred Vianocami chlieb ZEBRA z Pravdivo ražnej zmesi s prídavkom orechov. Skvele sa hodia k tomuto ražnému chlebíku.
Cesto:
100 % | Pravdivo ražná zmes | |
1 % | Jung Multistabil Plus | |
3 % | čerstvé droždie | |
56 % | voda cca | |
10 % | sekané vlašské orechy |
Technologický postup
Doba miesenia: 8 minút pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 28 – 30 °C. Zrenie cesta 15 - 20 minút.
Z pripravených surovín zamiesime cesto, ktoré necháme vyzrieť. Po vyzretí cesta rozvážime na jednotlivé kusy. Vygúľame v ražnej múke a vložíme do guľatej ošatky uzáverom dolu. necháme nakysnúť a po nakysnutí sádžeme do pece s krátkym zaparením. Po 3 minútach pec odvetráme a dopečieme.
Kysnutie: 50 - 60 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
- 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
- 220 °C, bez pary, po 3. min. otvoriť odťah, spolu 10 minút,
- 200 °C, bez pary, zatvorený odťah, 20 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
Navážka je á 480 g - po upečení chlieb á 400 g.