Receptúry Receptúry

Chlieb ZEBRA  s orechmi

Ozvláštnite svojim zákazníkom teraz pred Vianocami chlieb ZEBRA z Pravdivo ražnej zmesi s prídavkom orechov. Skvele sa hodia k tomuto ražnému chlebíku.

Cesto:

100 %   Pravdivo ražná zmes
1 %   Jung Multistabil Plus
3 %   čerstvé droždie
56 %   voda cca
10 %   sekané vlašské orechy

Technologický postup

Doba miesenia: 8 minút pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta je 28 – 30 °C. Zrenie cesta 15 - 20 minút.

Z pripravených surovín zamiesime cesto, ktoré necháme vyzrieť. Po vyzretí cesta rozvážime na jednotlivé kusy. Vygúľame v ražnej múke a vložíme do guľatej ošatky uzáverom dolu. necháme nakysnúť a po nakysnutí sádžeme do pece s krátkym zaparením. Po 3 minútach pec odvetráme a dopečieme.

Kysnutie: 50 - 60 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

  1. 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
  2. 220 °C, bez pary, po 3. min. otvoriť odťah, spolu 10 minút,
  3. 200 °C, bez pary, zatvorený odťah, 20 minút.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

Navážka je á 480 g - po upečení chlieb á 400 g.

Chlieb ZEBRA s orechmi