Multivitamínové pečivo Vikorn D
Multivitamínové pečivo Vikorn D
Niečo iné ? Tak vyskúšajte kombináciu skvelého multivitamínového pečiva s vit. B1,B2,B12, železom a vit. D. Chutné a zdravé zároveň nielen počas zimného obdobia.
Cesto:
50 % | Panomix Vikorn D | |
50 % | Pšeničná múka T 650 | |
2,5 % | čerstvé droždie | |
55 % | voda cca |
Dozdobenie:
2,1 % | Decoration Grit |
Technologický postup
Doba miesenia: 6 minút pomaly a 4 minúty rýchlo.
Teplota cesta je 27 – 29 °C. Zrenie cesta 25 - 30 minút.
Po vyzretí pres rozdelíme na klonky, ktoré tvarujeme na žemle, ktoré môžeme ešte tvarovať raznicou.
Navážka je 107 g, dozdobenie 1g - žemľa má po upečení 90 g.
Kysnutie: 50 - 60 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
- 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
- 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút,
- 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 6 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.