Chlieb Vikorn D oválny
Chlieb Vikorn D oválny
Niečo iné ? Tak vyskúšajte receptúru skvelého multivitamínového chleba s vit. B1,B2,B12, železom a vit. D. Chutný a zdravý zároveň nielen počas zimného obdobia.
Cesto:
50 % | Panomix Vikorn D | |
50 % | Pšeničná múka T 650 | |
2,5 % | čerstvé droždie | |
55 % | voda cca |
Dozdobenie:
Technologický postup
Miešanie: 6 minút pomaly a 4 minúty rýchlo.
Teplota cesta: 26 - 28 ºC. Zrenie cesta: 25-30 minút.
Zamiesené voľnejšie cesto necháme vyzrieť. Navážka na 1 ks je 720 g.
Tvarujeme do tvaru veky a ukladáme do ošatky alebo voľne na plechy. Kysnutie: 50 - 60 minút pri 30 ºC a rel. vlhkosti 75 %.
Po nakysnutí chlieb na povrchu z oboch strán narežeme do tvaru písmena V.
Pečenie:
I. 240 ºC, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 220 ºC, bez pary, po 2 min. otvoriť odťah, 10 minút,
III: 200 ºC, bez pary, otvorený odťah, 20 minút.
Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece
Dodatočné informácie
Chlieb po upečení á 600 g.