Receptúry Receptúry

Chlieb Vikorn D oválny

Niečo iné ? Tak vyskúšajte receptúru skvelého multivitamínového chleba s vit. B1,B2,B12, železom a vit. D. Chutný a zdravý zároveň nielen počas zimného obdobia.

Cesto:

50 %   Panomix Vikorn D
50 %   Pšeničná múka T 650
2,5 %   čerstvé droždie
55 %   voda cca

Dozdobenie:

Technologický postup

Miešanie: 6 minút pomaly a 4 minúty rýchlo.

Teplota cesta: 26 - 28 ºC. Zrenie cesta: 25-30 minút.
Zamiesené voľnejšie cesto necháme vyzrieť. Navážka na 1 ks je 720 g.

Tvarujeme do tvaru veky a ukladáme do ošatky alebo voľne na plechy. Kysnutie: 50 - 60 minút pri 30 ºC a rel. vlhkosti 75 %.
Po nakysnutí chlieb na povrchu z oboch strán narežeme do tvaru písmena V.

Pečenie:

I. 240 ºC, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

II. 220 ºC, bez pary, po 2 min. otvoriť odťah, 10 minút,

III: 200 ºC, bez pary, otvorený odťah, 20 minút.

Celkový čas pečenia a teplota pečenia závisí od typu pece

Dodatočné informácie

Chlieb po upečení á 600 g.

Vikorn D chlieb oválny