Receptúry Receptúry

Müsli vrkoč s pizza náplňou

Chutné, jednoduché a pritom efektné - ideálne pre každého spotrebiteľa ako snack, raňajky, desiata a pod. Pritom skutočne bohatý na cereálie a semienka ako je ovos, chia, quinoa, konopné semienko, sezam, slnečnicu a prírodný ovsený kvas. Navyše chutne naplnené s pizza náplňou - Zela pizza sauce.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto:
100 % Pšeničná múka T 512
15 % Nordix croissant 15
50 % Silkgrain Sonnen Müsli
5 % Zeelandia margarín Zeelback
2 % cukor kryštál
2 % jedlá soľ
5 % čerstvé droždie
38 % voda cca
Na prevaľovanie: 42 % Zeelandia margarín ťažný-pláty
Náplň:
10 % Zela pizza sauce
Dozdobenie:
5 % sezamové semienko

Technologický postup

Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.

Teplota cesta je 20 - 24 °C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.

Zo surovín zamiesime cesto okrem ťažného margarínu na prekladanie. Zamiesené cesto prekladáme ťažným margarínom 3x3x3, s krátkym odležaním v chlade po druhom prekladaní. Finálny plát cesta o hrúbke 3,5 mm si prenesieme na stôl, na jednu polovicu natrieme pizza náplňou, preložíme na polovicu, krájame na pásy, ktoré následne stočíme a ukladáme na plech. Po nakysnutí vložíme do pece s krátkym zaparením a pečieme.

Pres 30-dielna delička -pres 3366 g. Navážka cesta je 112 g a náplň je 4 g  - cesto po upečení 100 g.

Kysnutie: 45 - 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

  1. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 7 minút,
  2. 210 °C, bez pary, otvorený odťah,  7 minút.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Müsli vrkoč