Ražné pečivo s Pravdivo ražnou zmesou
Ražné pečivo s Pravdivo ražnou zmesou
Určite viete, že z našej Pravdivo ražnej zmesi si viete upiecť skvelý chlieb s pekným objemom, úžasnou striedkou, ale čo tak pripraviť Vašim zákazníkom aj ražné pečivo? Nesklame Vás, je tiež super ako aj chlieb.
Cesto:
100 % | Pravdivo ražná zmes | |
1 % | Jung Multistabil Plus | |
3 % | čerstvé droždie | |
55 % | voda cca |
Technologický postup
Doba miesenia: 8 minút pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 28 – 30 °C. Zrenie cesta 15 - 20 minút.
Po vyzretí pres rozdelíme na klonky, ktoré tvarujeme napr. na rožky a upravíme ešte raznicou do požadovaného vzhľadu.
Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť. Pres 2880 g - 30-dielna delička - kus á 96 g. Pečivo po upečení á 80 g.
Kysnutie: 50 - 60 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
- 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
- 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 4 minúty,
- 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.