Receptúry Receptúry

MOLKESAUER - pšenično-ražný chlieb

Receptúra

Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
70.00 % <NO_VALUE> Pšeničná múka hladká biela T-650
30.00 % <NO_VALUE> Ražná múka T-930
1.80 % <NO_VALUE> Molkesauer
2.50 % <NO_VALUE> Droždie
1.70 % <NO_VALUE> Soľ
0.20 % <NO_VALUE> Rasca celá
66.00 % <NO_VALUE> Voda cca

Technologický postup

Miešanie cesta : 6 min. pomaly, 3 min. rýchlo

Teplota cesta : 28 oC

Zrenie cesta : 30 min.

Tvarovanie : podľa strojného zariadenia

Koncové kysnutie : 35-45 min.

Teplota pečenia a čas :   I. 260 oC, zapariť, zatvorený od ťah, 2 min.

                                    II. 240 oC, bez pary, otvorený od ťah, 4 - 6 min.

                                   III. 200 oC, bez pary, zatvorený od ťah, 25 min.

Doba pečenia závisí od hmotnosti výrobkov.

 

MOLKESAUER - pšenično-ražný chlieb