Receptúry Receptúry

NATURBACK – pšeničné pečivo, rožky, žemle, pletenky

Receptúra

Hmotnosť / Objem Produkt
100.00 % pšeničná múka špeciál
1.50 % Naturback
4.00 % Droždie
0.30 % Cukor kryštál
1.50 % Soľ
4.00 % Zeelback
45.00 % Voda cca

Technologický postup

Miešanie cesta : 3 min. pomaly, 5 min. rýchlo

Teplota cesta : 28 oC

Zrenie cesta : 10 min.

Tvarovanie : podľa strojného zariadenia

Koncové kysnutie : 35-45 min.

Teplota pečenia a čas :   I. 260 oC, zapariť, zatvorený od ťah, 2 min.

                                    II. 260 oC, s parou, zatvorený od ťah, 8 - 9 min.

                                  III. 260 oC, od vetrávať, otvorený od ťah, 1 min.

Doba pečenia závisí od hmotnosti výrobkov.