LACTOKORN - viaczrnný pšenično-ražný chlieb tmavý
LACTOKORN - viaczrnný pšenično-ražný chlieb tmavý
Receptúra
Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|
80 | % | Pšeničná múka hladká biela T-650 |
20 | % | Ražná múka T-930 |
20 | % | Lactokorn |
1 | % | Fermento P Forte |
3 | % | Droždie |
1,8 | % | Soľ |
1 | % | Zeelback |
68 | % | Voda cca |
Technologický postup
Príprava zápary : Lactokorn, voda 50 oC, namočiť 1 hodinu
Miešanie cesta : 6 min. pomaly, 4 min. rýchlo
Teplota cesta : 27 oC
Zrenie cesta : 20 min.
Tvarovanie : podľa strojného zariadenia
Koncové kysnutie : 40-55 min.
Teplota pečenia a čas : I. 260 oC, zapariť, zatvorený od ťah, 2 min.
II. 240 oC, bez pary, otvorený od ťah, 4 - 6 min.
III. 200 oC, bez pary, zatvorený od ťah, 28 min.
Doba pečenia závisí od hmotnosti výrobkov.