Receptúry Receptúry

Obilný chlieb tmavý s Mr. Korn Natura

Technologický postup

OBILNÝ CHLIEB á  500 g

s Mr. Korn Natura (kód č. 249 ) (viaczrnný chlieb)

 

Receptúra:

Múka T 930                                  20,00 kg

Múka T 650                                 80,00 kg

Kód č. 249 VZ 100 obilná           75,00 kg

Kód. č. 222 Zela Sauer Liquid     1,50 kg

Kód. č. 018 Gamma Bonpano      0,30 kg

Kód č. 012 Jung Multistabil Plus 1,00 kg

Kód č. 832 Mletý pražený slad    1,00 kg

Droždie                                           3,50 kg

Soľ                                                   1,40 kg   

Voda   cca                                    65,00 kg            

––––––––––––––––––––––––––––––––––----

Suroviny cesto spolu              248,70 kg

 

Hotový výrobok :                         429 ks

 

Technologický postup:

Cesto sa pripravuje na záraz.

Miešanie: 4 min. pomaly a 6 min. rýchlo.

Teplota cesta:       25-28 ° C.

Čas zrenia cesta:   v celku 20-25 minút

Pretužíme a necháme stáť ešte 10 minút.

Navážka na 1 ks:   580 g

Potom tvarujeme do požadovaného tvaru,

ukladáme na plechy a dáme do kysiarne.

 

Kysnutie:               40-45 minút pri 30°C a 75% rel. vlhkosti.

Pečenie:                I. počiatočná 260°C, s parou,

                              2 minúty,odvetrajte,

                               II. pečná 230°C, 10 minút, zatvorte klapku,

                               III. dopekacia 210°C, cca 18 minút.

Doba pečenia:       celkovo cca 28-30 minút.

Po upečení:            Po upečení potrieme vodou.

 

Obilný chlieb tmavý s Mr. Korn Natura