ZEELKORN – pšeničný celozrnný chlieb
ZEELKORN – pšeničný celozrnný chlieb
Receptúra
Hmotnosť / Objem | Produkt |
---|---|
100.00 % | Pšeničná múka hladká biela T-650 |
20.00 % | Zeelkorn |
3.00 % | Droždie |
1.20 % | Soľ |
65.00 % | Voda cca |
Technologický postup
Miešanie cesta : 6 min. pomaly, 4 min. rýchlo
Teplota cesta : 28 oC
Zrenie cesta : 20 min.
Tvarovanie : podľa strojného zariadenia
Koncové kysnutie : 35-45 min.
Teplota pečenia a čas : I. 260 oC, zapariť, zatvorený od ťah, 2 min.
II. 240 oC, bez pary, otvorený od ťah, 4 - 6 min.
III. 200 oC, bez pary, zatvorený od ťah, 24 min.
Doba pečenia závisí od hmotnosti výrobkov.