ZEELMIX – viaczrnné pečivo
ZEELMIX – viaczrnné pečivo
Receptúra
Hmotnosť / Objem | Produkt |
---|---|
100.00 % | Pšeničná múka hladká speciál T-512 |
20.00 % | Zeelmix |
4.00 % | Droždie |
1.20 % | Soľ |
4.00 % | Zeelback |
65.00 % | Voda cca |
Technologický postup
Miešanie cesta : 4 min. pomaly, 4 min. rýchlo
Teplota cesta : 28 oC
Zrenie cesta : 15 min.
Tvarovanie : podľa strojného zariadenia
Koncové kysnutie : 35-45 min.
Teplota pečenia a čas : I. 260 oC, zapariť, zatvorený od ťah, 2 min.
II. 260 oC, , s parou, zatvorený od ťah, 8 - 9 min.
III. 260 oC, od vetrávať, otvorený od ťah, 1 min.
Doba pečenia závisí od hmotnosti výrobkov.