Receptúry Receptúry

ZEELMIX – viaczrnné pečivo

Receptúra

Hmotnosť / Objem Produkt
100.00 % Pšeničná múka hladká speciál T-512
20.00 % Zeelmix
4.00 % Droždie
1.20 % Soľ
4.00 % Zeelback
65.00 % Voda cca

Technologický postup

Miešanie cesta : 4 min. pomaly, 4 min. rýchlo

Teplota cesta : 28 oC

Zrenie cesta : 15 min.

Tvarovanie : podľa strojného zariadenia

Koncové kysnutie : 35-45 min.

Teplota pečenia a čas :   I. 260 oC, zapariť, zatvorený od ťah, 2 min.

                                    II. 260 oC, , s parou, zatvorený od ťah, 8 - 9 min.

                                   III. 260 oC, od vetrávať, otvorený od ťah, 1 min.

Doba pečenia závisí od hmotnosti výrobkov.