Pravdivo ražný chlieb
Pravdivo ražný chlieb
PRAVDIVO RAŽNÁ ZMES je obľúbenou 100 % zmesou na výrobu ražného chleba a pečiva v našom sortimente. Predstavte si chutný a pritom nadýchaný (s pórovitou striedkou a dobrým objemom) ražný chlieb. Ako je to možné? Práve vďaka PRAVDIVO RAŽNEJ ZMESI zo Zeelandie - 100 % zmesi - jej vyváženému zloženiu, použitej kvalitnej múke a ostatných surovín v zmesi ako je kvalitný ražný kvas a chutné semienka- dokážete vyrobiť ražný chlieb so stálou a výbornou kvalitou, pričom spotrebitelia ocenia jeho chuť, peknú pórovitosť striedky, pekný objem a chutnú kôrku. Zostane dlho čerstvý a zákazníci Vám ho budú pravidelne znova a znova kupovať. PRAVDIVO RAŽNÁ ZMES je ideálna taktiež na výrobu ražného pečiva.
Cesto:
100 % | Pravdivo ražná zmes | |
1 % | Jung Multistabil Plus | |
3 % | čerstvé droždie | |
56 % | voda cca |
Technologický postup
Doba miesenia: 8 minút pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 26 – 28 °C. Zrenie cesta 15 - 20 minút.
Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť.
Cestové kusy následne tvarujeme do veky, ukladáme voľne na plechy, dáme nakysnúť a pečieme.
Kysnutie: 45 - 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
- 240 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
- 220 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút,
- 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 25 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
Receptúra je pre navážku 540 g - po upečení á 450g.