Receptúry Receptúry

Croissant s Prestou/Fine cream

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 100 % pšeničná múka T 512
15 % Nordix croissant 15
7 % čerstvé droždie
1,5 % soľ
7 % kryštálový cukor
48 % voda cca
Na prevaľovanie: 42 % Zeelandia margarín ťažný-pláty
Náplň: 120 % Presta Gold Lesné ovocie/Fine cream Slaný Karamel/biela alebo tmavá čokoláda
Dozdobenie: 5 % Tekutá vaječná melanž

Technologický postup

Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta: 20 – 22 ° C. Čas zrenia cesta: 10 – 15 minút.

Prekladáme margarínom 3 x 3, s krátkym odležaním v chlade. Finálny plát o hrúbke cca 3,5 mm, vykrojíme trojuholníky a stočíme. Výrobky dáme do kysiarne nakysnúť. Po nakysnutí potrieme vaječnou melanžou a pečieme.

Kysnutie: 45 – 50 minút pri 30 °C a 75 % rel. vlhkosti.

Pečenie:
I. 220 °C, bez pary, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 200 °C, bez pary, zatvorený odťah, 18 minút,
III. 180 °C, bez pary, zatvorený odťah, 2 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

1 ks po upečení á 110 g.

Croissant s Prestou/Fine cream