

Croissant s Prestou/Fine cream
Croissant s Prestou/Fine cream
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 100 | % | pšeničná múka T 512 |
15 | % | Nordix croissant 15 | |
7 | % | čerstvé droždie | |
1,5 | % | soľ | |
7 | % | kryštálový cukor | |
48 | % | voda cca | |
Na prevaľovanie: | 42 | % | Zeelandia margarín ťažný-pláty |
Náplň: | 120 | % | Presta Gold Lesné ovocie/Fine cream Slaný Karamel/biela alebo tmavá čokoláda |
Dozdobenie: | 5 | % | Tekutá vaječná melanž |
Technologický postup
Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta: 20 – 22 ° C. Čas zrenia cesta: 10 – 15 minút.
Prekladáme margarínom 3 x 3, s krátkym odležaním v chlade. Finálny plát o hrúbke cca 3,5 mm, vykrojíme trojuholníky a stočíme. Výrobky dáme do kysiarne nakysnúť. Po nakysnutí potrieme vaječnou melanžou a pečieme.
Kysnutie: 45 – 50 minút pri 30 °C a 75 % rel. vlhkosti.
Pečenie:
I. 220 °C, bez pary, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 200 °C, bez pary, zatvorený odťah, 18 minút,
III. 180 °C, bez pary, zatvorený odťah, 2 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
1 ks po upečení á 110 g.
