

Triple cake
Triple cake
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota na spodok korpusu: | 250 | g | upečené cookies |
60 | g | Zela Delikates | |
Náplň 1: | 500 | g | KEN Cream cheese |
200 | g | kyslá smotana | |
100 | g | Tvarohová náplň Štandard | |
100 | g | kryštálový cukor | |
150 | g | Tekutá vaječná melanž/vajcia | |
40 | g | Rap Special | |
Náplň 2: | 300 | g | Fine cream biela čokoláda |
Náplň 3: | 200 | g | Fine cream tmavá čokoláda |
Dozdobenie: | 100 | g | Arabesque Noir 58 % |
30 | g | Arabesque Blanc 29 % | |
120 | g | KEN Lactea 35 % | |
Technologický postup
Upečené cookies si rozmixujeme, zmiešame s roztopeným margarínom a natlačíme rovnomerne na dno formy.
Dáme zapiecť na 10 minút na 150 °C. Medzitým si pripravíme náplň.
Náplň 1: Všetky suroviny šľaháme metličkou na pomalých otáčkach cca 3 – 4 minúty. Hotovú náplň rozdelíme na polovicu.
Náplň 2: Do prvej polovice zamiešame 300 g Fine cream biela čokoláda a navrstvíme na predpečený korpus.
Náplň 3: Do druhej polovice zamiešame 200 g Fine cream tmavá čokoláda a opatrne navrstvíme na prvú náplň.
Pečieme pri teplote 130 °C cca 1 h 30 minút.
Na vychladený "cheesecake" dáme čokoládovú ganáž.
Ganáž: Pripravíme si ganáž z tmavej aj bielej čokolády. Čokoládu Arabesque Noir 58 % zalejeme horúcou smotanou KEN Lactea 35 % v pomere 100 g : 100 g.
Miešame, pokiaľ sa čokoláda nerozpustí.
Postup zopakujeme aj s bielou čokoládou Arabesque Blanc 29 % v pomere 30 g : 20 g.
Tmavou ganážou prelejeme "cheesecake" a z bielej ganáže dokončíme dozdobenie podľa vlastnej fantázie.
Dodatočné informácie
24 cm - váha po upečení 1 900 g.
