Receptúry Receptúry

Triple cake

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota na spodok korpusu: 250 g upečené cookies
60 g Zela Delikates
Náplň 1: 500 g KEN Cream cheese
200 g kyslá smotana
100 g Tvarohová náplň Štandard
100 g kryštálový cukor
150 g Tekutá vaječná melanž/vajcia
40 g Rap Special
Náplň 2: 300 g Fine cream biela čokoláda
Náplň 3: 200 g Fine cream tmavá čokoláda
Dozdobenie: 100 g Arabesque Noir 58 %
30 g Arabesque Blanc 29 %
120 g KEN Lactea 35 %

Technologický postup

Upečené cookies si rozmixujeme, zmiešame s roztopeným margarínom a natlačíme rovnomerne na dno formy.
Dáme zapiecť na 10 minút na 150 °C. Medzitým si pripravíme náplň. 

Náplň 1: Všetky suroviny šľaháme metličkou na pomalých otáčkach cca 3 – 4 minúty. Hotovú náplň rozdelíme na polovicu.

Náplň 2: Do prvej polovice zamiešame 300 g Fine cream biela čokoláda a navrstvíme na predpečený korpus.
Náplň 3: Do druhej polovice zamiešame 200 g Fine cream tmavá čokoláda a opatrne navrstvíme na prvú náplň.

Pečieme pri teplote 130 °C cca 1 h 30 minút.                                                                                                                                        
Na vychladený "cheesecake" dáme čokoládovú ganáž.

Ganáž: Pripravíme si ganáž z tmavej aj bielej čokolády. Čokoládu Arabesque Noir 58 % zalejeme horúcou smotanou KEN Lactea 35 % v pomere 100 g : 100 g.
Miešame, pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. 
Postup zopakujeme aj s bielou čokoládou Arabesque Blanc 29 %  v pomere 30 g : 20 g.
Tmavou ganážou prelejeme "cheesecake" a z bielej ganáže dokončíme dozdobenie podľa vlastnej fantázie.

Dodatočné informácie

24 cm - váha po upečení 1 900 g.

Triple cake