Receptúry Receptúry

Éclairs s duo náplňou

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 250 g Jello Total
375 g voda 50-60 °C
1 verzia: čokoládovo-malinové
Náplň 1: 500 g Fine cream tmavá čokoláda
250 g KEN Nata
Náplň 2: 400 g Malinový gél
Dozdobenie: 400 g Arabesque Blanc 29 %
160 g malinové pyré
2 verzia: biela čokoláda - mango
Náplň 1: 500 g Fine cream biela čokoláda
250 g KEN Nata
Náplň 2: 400 g Fruitful Mango
Dozdobenie: 400 g Arabesque Blanc 29 %
160 g mangové pyré

Technologický postup

Jello Total zmiešame s vodou zohriatou na 60 °C a šľaháme 3 minúty na pomalej rýchlosti a 7 minút rýchlo. Necháme odstáť 15 minút.

Cesto striekame cez cukrárske vrecko na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 230 °C cca 22 minút a následne znížime teplotu na 200 °C a dopekáme ešte 10 minút. 

Náplň 1 a 2: Fine cream tmavá čokoláda a smotanu KEN Nata spolu zohrejeme, premiešame a odložíme do chladu. Po vychladení vyšľaháme. To isté zopakujeme s druhou náplňou Fine Cream biela čokoláda.

Finalizácia: Do každej éclairky si odspodu urobíme tri dierky, cez ktoré budeme plniť krém aj ovocnú náplň. 
Cez prostrednú dierku pomocou drezírovacieho vrecka naplníme ovocnú náplň (cca 15 g) a cez zvyšné dve dierky doplníme krém (cca 30 g).

Vrch éclairky namočíme do ovocnej ganáže, ktorú pripravíme tak, že si zohrejeme Arabesque Blanc a ovocné pyré a spolu premiešame. 
Ozdobíme sušenými kvetmi a lyofilizovaným ovocím.

Dodatočné informácie

pre 27 ks á 85 g.

Éclairs s duo náplňou