

Éclairs s duo náplňou
Éclairs s duo náplňou
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota: | 250 | g | Jello Total |
375 | g | voda 50-60 °C | |
1 verzia: čokoládovo-malinové | |||
Náplň 1: | 500 | g | Fine cream tmavá čokoláda |
250 | g | KEN Nata | |
Náplň 2: | 400 | g | Malinový gél |
Dozdobenie: | 400 | g | Arabesque Blanc 29 % |
160 | g | malinové pyré | |
2 verzia: biela čokoláda - mango | |||
Náplň 1: | 500 | g | Fine cream biela čokoláda |
250 | g | KEN Nata | |
Náplň 2: | 400 | g | Fruitful Mango |
Dozdobenie: | 400 | g | Arabesque Blanc 29 % |
160 | g | mangové pyré |
Technologický postup
Jello Total zmiešame s vodou zohriatou na 60 °C a šľaháme 3 minúty na pomalej rýchlosti a 7 minút rýchlo. Necháme odstáť 15 minút.
Cesto striekame cez cukrárske vrecko na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 230 °C cca 22 minút a následne znížime teplotu na 200 °C a dopekáme ešte 10 minút.
Náplň 1 a 2: Fine cream tmavá čokoláda a smotanu KEN Nata spolu zohrejeme, premiešame a odložíme do chladu. Po vychladení vyšľaháme. To isté zopakujeme s druhou náplňou Fine Cream biela čokoláda.
Finalizácia: Do každej éclairky si odspodu urobíme tri dierky, cez ktoré budeme plniť krém aj ovocnú náplň.
Cez prostrednú dierku pomocou drezírovacieho vrecka naplníme ovocnú náplň (cca 15 g) a cez zvyšné dve dierky doplníme krém (cca 30 g).
Vrch éclairky namočíme do ovocnej ganáže, ktorú pripravíme tak, že si zohrejeme Arabesque Blanc a ovocné pyré a spolu premiešame.
Ozdobíme sušenými kvetmi a lyofilizovaným ovocím.
Dodatočné informácie
pre 27 ks á 85 g.
