Receptúry Receptúry

Parené buchty Fine cream

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 94 % pšeničná múka polohrubá
6 % pšeničná múka hrubá
0,4 % sušené mlieko 26 %
3 % Tekutá vaječná melanž/vajcia
1,1 % jedlá soľ
2,8 % kryštálový cukor
0,25 % QUICK 96
3 % čerstvé droždie
47 % voda cca
Náplň: 80 % Fine cream biela/tmavá čokoláda
Dozdobenie: maslo, kakaový prášok a pod.

Technologický postup

Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo. Teplota cesta: 28 – 29 °C.
Cesto zamiesime na záraz, rozvážime na požadovanú hmotnosť, vygúľame.
Doba zrenia: 5 – 10 minút.

Kysiareň: 40 – 50 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.

Buchty naparíme pri 90 °C cca 20 minút.

Po naparení plníme pudingovými čokoládovými náplňami Fine Cream.

Dodatočné informácie

1 ks á 72 g.

Parené buchty Fine cream