

Šišky s Berliner Royal a Presta/Fine cream
Šišky s Berliner Royal a Presta/Fine cream
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 100 | % | pšeničná múka T 512 |
30 | % | BERLINER ROYAL | |
6 | % | čerstvé droždie | |
6 | % | rastlinný olej | |
52 | % | voda cca 21 – 22 °C | |
Náplň: | 125 | % | Presta Gold Lesné ovocie/Fine cream Slaný karamel /biela alebo tmavá čokoláda |
Dozdobenie: | 5 | % | Mont Blanc |
Technologický postup
Miešanie: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.
Teplota cesta: 26 – 27 °C. Zrenie cesta: 20 – 25 minút.
Zo surovín zamiesime cesto, rozvážime na presy 1 500 g - 30-dielna delička, (1 ks 50 g) a necháme vyzrieť.
Po vyzretí rozdelíme na deličke, vyšlajfujeme do tvaru žemle (dôležité je mať hladký celistvý povrch) a uložíme na plátenká.
Necháme nakysnúť a po nakysnutí necháme na povrchu oschnúť. Vkladáme do horúceho oleja a fritujeme. Po fritovaní naplníme a dekorujeme.
Kysnutie: 45 – 50 minút pri 30 °C a rel. vlhkosti 75%.
Fritovanie:
I. 175°C, zatvorený poklop, 2,5 minúty,
II. 175 °C, otvorený poklop, 3 minúty,
III. 175 °C, otvorený poklop, 1 minútu.
Dodatočné informácie
pre 100 ks á 70 g.
