

Tlačené koláče GOLD/FINE CREAM
Tlačené koláče GOLD/FINE CREAM
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 100 | % | pšeničná múka T 512 |
1 | % | Lactorex originál | |
7 | % | čerstvé droždie | |
8 | % | rastlinný olej | |
14 | % | kryštálový cukor | |
1,2 | % | jedlá soľ | |
5 | % | Tekutá vaječná melanž/vajcia | |
45 | % | voda cca | |
Náplň: | 110 | % | Presta Gold Lesné ovocie/Fine cream Slaný karamel/biela alebo tmavá čokoláda |
Dozdobenie: | 5 | % | Tekutá vaječná melanž |
Technologický postup
Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo. Teplota cesta: 26 – 28 °C.
Cesto zamiesime na záraz, rozvážime na požadovanú hmotnosť, vygúľame.
Doba zrenia: 10 – 15 minút.
Po vyzretí rozdelíme na deličke (50 g klonok), tvarujeme do tvaru žemlí, dáme nakysnúť, v 2/3 kysnutia roztlačíme, potrieme vaječnou melanžou a naplníme náplňou. Dáme dokysnúť.
Kysiareň: 45 – 55 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Pečenie:
I. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 200 °C, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút,
III. 190 °C, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút.
Celková doba pečenia je 12 – 13 minút v závislosti od typu pece a navážky.
Dodatočné informácie
1 ks á 75 g.
