Receptúry Receptúry

Tlačené koláče GOLD/FINE CREAM

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 100 % pšeničná múka T 512
1 % Lactorex originál
7 % čerstvé droždie
8 % rastlinný olej
14 % kryštálový cukor
1,2 % jedlá soľ
5 % Tekutá vaječná melanž/vajcia
45 % voda cca
Náplň: 110 % Presta Gold Lesné ovocie/Fine cream Slaný karamel/biela alebo tmavá čokoláda
Dozdobenie: 5 % Tekutá vaječná melanž

Technologický postup

Miešanie: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo. Teplota cesta: 26 – 28 °C.
Cesto zamiesime na záraz, rozvážime na požadovanú hmotnosť, vygúľame.
Doba zrenia: 10 – 15 minút.
Po vyzretí rozdelíme na deličke (50 g klonok), tvarujeme do tvaru žemlí, dáme nakysnúť, v 2/3 kysnutia roztlačíme, potrieme vaječnou melanžou a naplníme náplňou. Dáme dokysnúť.
Kysiareň: 45 – 55 minút, pri teplote 30 °C a relatívnej vlhkosti 75 %.
Pečenie:
I. 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 200 °C, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút,
III. 190 °C, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút.
Celková doba pečenia je 12 – 13 minút v závislosti od typu pece a navážky.

Dodatočné informácie

1 ks á 75 g.

Tlačené koláče GOLD/FINE CREAM