Receptúry Receptúry

Ražné pečivo s Pravdivo ražnou zmesou

Určite viete, že z našej Pravdivo ražnej zmesi si viete upiecť skvelý chlieb s pekným objemom, úžasnou striedkou, ale čo tak pripraviť Vašim zákazníkom aj ražné pečivo? Nesklame Vás, je tiež super ako aj chlieb.

Cesto:

100 %   Pravdivo ražná zmes
1 %   Jung Multistabil Plus
3 %   čerstvé droždie
55 %   voda cca

Technologický postup

Doba miesenia: 8 minút pomaly a 5 minút rýchlo.

Teplota cesta je 28 – 30 °C. Zrenie cesta 15 - 20 minút.

Po vyzretí pres rozdelíme na klonky, ktoré tvarujeme napr. na rožky a upravíme ešte raznicou do požadovaného vzhľadu.

Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť. Pres 2880 g - 30-dielna delička - kus á 96 g. Pečivo po upečení á 80 g.

Kysnutie: 50 - 60 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

  1. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
  2. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 4 minúty,
  3. 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Ražné pečivo