Zamatové bezé rezy
Zamatové bezé rezy
Chutné zamatové bezé rezy potešia nielen v lete ale počas celého roka - pre milovníkov kvalitného zákusku, bielkových a orechových verzií zákuskov. Ideálne aj na svadby a pre rodinné rezy.
Korpus 1:
450 g | Tekutý vaječný bielok | |
300 g | cukor kryštál | |
120 g | pšeničná múka T 512 | |
140 g | vlašské orechy mleté |
Korpus 2:
500 g | Tekutý vaječný bielok | |
200 g | cukor kryštál | |
220 g | Tekutý vaječný žĺtok | |
10 g | sóda bicarbóna | |
80 g | kakaový prášok |
Náplň:
300 g | Bolero instant | |
120 g | voda | |
250 g | Zela Delikates | |
300 g | Rap Special | |
600 g | voda do Rap Specialu |
Dozdobenie:
300 g | Arabesque Noir - pravá belgická čokoláda 58% |
Technologický postup
Bielky šľaháme za postupného pridávania cukru na pevný sneh.
Zľahka vmiešame ostatné suroviny. Hmotu rozdelíme na 2 plechy o rozmere 50x32 cm vyložené pečným papierom.
Pečieme pri 180°-200°C cca 8-10 min. v závislosti od typu pece a navážky.
Bielka šľaháme za postupného pridávania cukru na pevný sneh a potom pridáme vaječné žĺtka a preosiate kakao so sódou bicarbónou.
Rozotrieme na 2 plechy vystlané pečným papierom o rozmere 50x32 cm. Pečieme pri 200°C cca 10-12 min.
Kompletizácia výrobku: Na podložku uložíme tmavý plát, natrieme polovicu krému z Rap Special (Rap Special vyšľaháme s vodou) priložíme orechový plát,
natrieme Bolero krém (Bolero zalejeme vodou a necháme odležať a vyšľaháme so Zela delikates), priložíme druhý orechový plát, natrieme zvyšný
Rap Speciál krém a priložíme kakaový plátom. Zaťažíme a po stuhnutí polejeme čokoládou. Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.
Dodatočné informácie
Z receptúrneho množstva tak dostaneme 70 ks á 45 g zákuskov (rezov).